Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Banana Blaze – Dutch Passion

Banana Blaze – Dutch Passion

Banana Blaze je sorta, ki jo je enostavno gojiti. Je zelo močna rastlina, s katero lahko dosežete dobre pridelke tudi brez uporabe zapletenih tehnik gojenja. Spada med kompaktno Indico z razmeroma kratkim časom cvetenja v povprečju. Ima saden in edinstven terpenski profil, ki ima okus po banani. To je vrsta, ki jo je vsekakor vredno poskusiti. Banana Blaze ima lepljive popke, ki postanejo veliki in težki. Cvetovi postanejo zelo lepljivi na začetku cvetenja. V kolikor jim boste namenili dovolj pozornosti in ljubezni vas znajo nagraditi z velikim donosom.

THC = 13-15%
CBD = 0,15%
CBG = 0,66%
CBN = 0,34%
CBC = 0,24%

 

 

Genetika

Banana Blaze ima posebno genetiko, ki izvira iz odlične sorte Banana Indica iz genske banke Dutch Passion iz devetdesetih let. Ta »stara šola« banane Indice so shranili za poseben razvojni program, kot je ta. Ekipo je zelo navdušila nad profilom terpena te indijske banane.

 

Učinki

Banana Blaze vam bo dal odličen sproščujoč učinek za telo. Jasno je opaziti, da ta sorta sestoji predvsem iz Indica genov. Pri kajenju te sorte pričakujte čudovito sproščen občutek med in po kajenju. Učinek je predvsem fizičen z rahlim duševnim brnenjem. Idealen bo predvsem za druženje na kavču ali sprostitev po napornem dnevu.

 

 

Aroma in okus

Banana Blaze ima sladko, sadno in kremasto aromo banane. Ob žetvi je ta sorta polna popkov s slastno aromo. Večina rastlin ima sladek in saden značaj, pogosto z aromo in okusom po banani. To je eden izmed najokusnejših in najbolj slastnih fenotipov. Obstajajo pa tudi fenotipi, ki imajo nekoliko bolj borove in cvetlične note. Na splošno pa lahko profil arome opišemo kot kremasto, sadno in mošusno. Je izrazito topla, sadna in čutna mešanica terpenov.

 

Gojenje

Banana Blaze je kompaktna rastlina, ki vam bo uspevala brez uporabe zapletenih tehnik ali metod gojenja. Zaradi tega je popolna za začetnike, ki še nikoli niso gojili konoplje. Lahko rečemo, da ima njeno naravno gojenje, brez zapletenih tehnik svoje prednosti. Imate manjše tveganje, da gre karkoli narobe in to je idealno za pridelovalce začetnike. Osredotočite se lahko na najpomembnejše stvari, kot so natančna nastavitev klime, svetlobe, vode in hrane. Ta rastlina vam bo rastla praktično sama. Lahko jo gojimo na prostem v bilo katerem podnebju, vendar pa pazite na dolga vlažna obdobja ob koncu cvetenja. Zaradi velikosti brstov so bolj dovzetni za plesen.
Ta sorta vam bo cvetela malo bolj kot večina Indica prevladujočih sort. Njen osrednji cvet lahko v pravih razmerah zraste v cvet epskih razsežnosti (teža glavnega cveta je lahko med 15-30 g). Njeno zgradbo rastline lahko opišemo kot kompaktno do srednjo. Listi so hibridne strukture, ki se nagibajo proti indijski strani – debelejši in širši, zaradi te lastnosti je tudi manj primerna za gojenje v nastavitvi SCROG.

 

 

Čas cvetenja

Banana Blaze je sorta, ki vam bo hitro cvetela. Običajno traja faza cvetenja povprečno 8 tednov. Obstajajo pa fenotipi, ki so lahko teden dni hitrejši ali počasnejši. Tako lahko čas cvetenja traja med 7 in 9 tedni. Raztezati se prične v prvih 2,5 tednih cvetenja. Rastline se lahko približno podvojijo, rast je enakomerna, brez pretiranih skokov. Po 3 tednih so popki polni belih dlačic in naslednja faza se lahko prične.

 

Donos

Banana Blaze vam nudi visok pridelek v dokaj kratkem času. Ima številne močne rodne stranske veje in je v obliki božičnega drevesa, s čvrstimi cvetovi. V povprečju je možen pridelek med 400 in 450 g/m2. Na prostem bo zrasla približno 2-2,5 m visoko in lahko brez truda pridela 500-1000 g na rastlino.

 

Povezave

https://www.semena.si/izdelek/banana-blaze/
https://www.semena.si/
https://dutch-passion.com/en/

 

Semena konoplje

Spletna trgovina s konopljinimi semeni

Nedavno ogledani izdelki

Scroll to Top