Gratis Seme

Za vsak nakup nad 80,00 EUR ti PODARIMO 1x seme ;)

Gratis seme
GRATIS
Šifra izdelka: Royal Queen Seeds
0.99€

Razpoložljive možnosti

Količina

Več informacij

Seme Koper

Spremljevalne rastline Royal Queen Seeds:

Seme Koper​​ – lastnosti:

Latinsko: Anethum graveolens

Tip: Letnica, zelišče.

Višina: 60 -90 cm

Žetev: Zrelost 40-65 dni, semena 80-90 dni

Okolje: Toplo okolje, polno sonce.

Priporočen pH: 5,5 – 6,5. Raste tudi med 5,5-7,5.

Zemlja: Ne zbita zemlja, rahlo obogatena, dobro izsušena.

Vzklitje: 10-21 dni/ 15-21°C. Saditi dikektno brez presajanja.

Prostor: 30-38 cm narazen

Nasvet: Privablja plenilske žuželke in čebele, medtem ko odganja številne škodljive žuželke. Izogibajte se sajenju v bližini korenja in paradižnika!

 

Opis:

Koper(Anethum graveolens) je član družine zelene, kot spremljevalna rastlina privablja prijazne prijatelje, kot so čebele in trepetavke, miniaturne parazitske osi in druge koristne osi. Gosenice metuljčkov lastovke pustijo na miru vašo izbrano rastlino, saj se namesto njih raje pogostujejo na kopru.

Koper ne mara, da bi ga omejevali v lončku in ga je treba zasaditi neposredno v njegov stalni dom. Rahlo grabite v semenih in dobro zalivajte pozno spomladi ali zgodaj poleti. Z nežnimi cvetovi se bo to letno zelišče samosejalo. Zrelo bo na vašem vrtu še naprej rastlo na mestu, ki ga ima vsako leto raje.
Spider miti, prekletstvo vsakega kmeta z zahtevnimi rastlinami, ne marajo kopra in se ne bodo sprehajali v njegovi bližini. Koper je tudi učinkovito sredstvo za listne uši in hrošče, hkrati pa zraku doda subtilno dišavo, ki pomaga zamotiti pikantni vonj vaše rastline.

Pozor! Ne sadite ga v bližini korenja in paradižnika, ker se lahko pojavi navzkrižno opraševanje in onesnaži oba. Če upoštevamo to osnovno previdnost, koper ni antagonist in ga lahko sadimo z večino drugih sočasnih zelišč. Koper je zelišče, ki naredi stvari kremne in ​​je priljubljen dodatek majonezi

Akcije
Zakaj Semena.Si?
Brezplačna dostava

Pri nakupu nad 50,00 € poštnino krijemo mi, hkrati pa pri nakupu nad 80,00 € prejmete lepo DARILO :)

100% varen nakup

Plačate lahko po povzetju, brez tveganja za zlorabo kreditnih kartic.

Poleg tega vam zagotavljamo popolno varnost vaših osebnih podatkov.

Diskretno pakiranje

Semena se pošiljajo v originalni embalaži dobaviteljev v oblazinjeni kuverti in iz zunanjosti pošiljke v nobenem primeru ni mogoče sklepati o njeni vsebini.