Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Kamilica

Latinsko: Matricaria chamomilla Tip: Trajnica Višina: 15-60 cm Žetev: Zrelost v 30 dneh. Maj – Julij. Okolje: Topla sezona, delno sončno/ delno senčno okolje. Odporna na sušo. Priporočen pH: 5,6 – 7,5. Zemlja: Od slabe, do povprečne zemlje. Dobro izsušena. Vzklitje: 10-14 dni/19°C. Prostor: 15 cm narazen

Šifra: Kamilica - Royal Queen Seeds Kategorija: Oznaki: ,

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Loading...

Spremljevalne rastline Royal Queen Seeds:

Seme Kamilica ​​ – lastnosti:

Latinsko: Matricaria chamomilla
Tip: Trajnica
Višina: 15-60 cm
Žetev: Zrelost v 30 dneh. Maj – Julij.
Okolje: Topla sezona, delno sončno/ delno senčno okolje. Odporna na sušo.
Priporočen pH: 5,6 – 7,5.
Zemlja: Od slabe, do povprečne zemlje. Dobro izsušena.
Vzklitje: 10-14 dni/19°C.
Prostor: 15 cm narazen
Nasvet: Povečanje proizvodnje eteričnega olja številnih drugih zelišč posajenih v bližini. Preveč gnojila bo povzročilo veliko listja z zelo aromatiziranim okusom in malim številom cvetov.

Opis:

Kamilica (Matricaria chamomilla) je večnamenski obrambni steber na vrtu, saj kot spremljevalna rastlina odganja komarje in muhe. Kot pomirjujoč čaj so jo uporabljali že stari Egipčani, Rimljani in Grki.
Kamilica je učinkovito protivnetno eterično olje, pomaga tudi pri sprostitvi in prebavi, znana je tudi kot kotnik za kožo, zlasti pri opeklinah.
Te zelo trdožive, nizke, grmičaste rastline se navadno strdijo in jih je mogoče lomiti in posaditi drugje.
Preproga iz majhnih svetlo belih cvetov bo vedno privabljala vesele čebele in trepetavke. Morda je videti nežna, toda kamilica je res zelo trdoživa. Zato jo posadite po vrtnih poteh ali tam, kjer morate klečati, ko se nagibate k svojim rastlinam. Naj vas ne bo strah, kamilice bodo stres z lahkoto prenesle!

Akcijski izdelki

Scroll to Top