Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Melisa

Latinsko: Melissa officinalis Tip: Trajnica,  zelišče Višina: 60-90 cm Žetev: Tik preden se razvije cvet. Pozna pomlad ali zgodnje poletje. Okolje: Sončno okolje, ali pol/senčno okolje.. Priporočena pH: 6,0 – 7,5. Raste tudi med 5,6 – 9,0. Zemlja: Rodovitna, ilovnata, peščeno-ilovnata zemlja. Dobro izsušena. Vzklitje: 10-14 dni/20°C. Potrebna svetloba za vzklitje. Prostor: 30-38 cm narazen

Šifra: Melisa - Royal Queen Seeds Kategorija: Oznaki: ,

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Loading...

Spremljevalne rastline Royal Queen Seeds:

Seme Melisa​​ – lastnosti:

Latinsko: Melissa officinalis
Tip: Trajnica,  zelišče
Višina: 60-90 cm
Žetev: Tik preden se razvije cvet. Pozna pomlad ali zgodnje poletje.
Okolje: Sončno okolje, ali pol/senčno okolje..
Priporočena pH: 6,0 – 7,5. Raste tudi med 5,6 – 9,0.
Zemlja: Rodovitna, ilovnata, peščeno-ilovnata zemlja. Dobro izsušena.
Vzklitje: 10-14 dni/20°C. Potrebna svetloba za vzklitje.
Prostor: 30-38 cm narazen
Nasvet: Semena melise potrebujejo svetlobo, da kalijo. Stebla lahko odmrejo na začetku zime, vendar spomladi znova poženejo.

Limonin balzam(Melissa officinalis), ki ga pogosto imenujejo melisa, je trajnica člana družine mete, ki se že stoletja uporablja v kulinariki in medicini. Ptolomej je zelišče v stari Grčiji pohvalil in če ga poskusite z ribami, boste osupli. Kot pri vseh vrstah mete, je tudi ta večnamenska rastlina izjemno invazivna in lahko hitro posadi vaš vrt ter zaduši druge rastline. Zato se jo splača držati v lončkih, da bo njen vidik širjenja pod nadzorom. Melisa ceni polsenčno mesto in je rast ne bo povzročala težav. Redno odrezujte cvetne konice, da spodbudite vegetacijo.

Kot spremljevalka rastlin, navadna melisa odganja komarje in mušice, hkrati pa na svoj vrt privablja koristne opraševalce. Ob koncu sezone bo melisa odmrla in prezimovala čez zimo, da bi se hitro prebudila, ko bo prišla topla pomlad. Ponovna pojavnost trajnic je dober način, da presodite, kdaj je čas, da začnete kaliti semena vaše izbrane rastline.

Pakiranje

Akcijski izdelki

Scroll to Top