Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Špinača »Matador«

1,99

Špinača Matador je hitro rastoča sorta špinače, ki dobro prezimi. Ima velike temno zelene, svetleče liste, ki nam obogatijo jedilnik zgodaj spomladi in jeseni. Primerna je za obiranje ali rezanje celih rozet. Če jo posejemo poleti bo pridelek zelo slab.
Šifra: 92c1cb8f8c5d Kategorija:

Ni na zalogi

Loading...

Zakaj kupiti Eko seme špinače »Matador«:

  • EKO (semena so certifirana za ekološko pridelavo).
  • Lokalno prilagojena.
  • Odlična kaljivost.
  • Netretirana semena.
  • Niso GSO (gensko spremenjeni organizmi).

 

Špinačo sejemo na zelenjavne grede samostojno ali pa v mešane kulture. Nabiramo liste, ko so rastline visoke vsaj 5 cm. To je običajno 5 do 10 tednov po sejanju. Nabiramo posamezne liste ali pa celoten glavni poganjek. Liste uporabimo sveže, lahko pa jih zamrznemo. Iz listov se pridobiva rumeno barvilo. Špinača vsebuje oksalno kislino, ki vpliva na dostopnost nekaterih mineralov, predvsem pa kalcija. Vsebnost oksalne kisline se zmanjša s kuhanjem. Prevelike količine zaužite surove špinače lahko vodijo v pomanjkanje določenih mineralov.

Špinača potrebuje ilovnata vrtna tla. Ne prenaša preveč peščenih in preveč glinenih tal. Ne uspeva na kislih tleh. Potrebuje veliko dušika. Bolje uspeva na hladnejših rastiščih, sicer prehitro naredi semena. Najbolj uspeva tam, kjer je povprečna temperatura med 16 in 18 °C. Mlade rastline in sejanci prenesejo zimske temperature do -9 °C. Potrebuje veliko vlage v času rasti. Uspeva v polsenci in na soncu, vendar jo običajno gojimo v polsenci, da naredi več listov.

Seme kali 8 do 15dni, sadilna razdalja 10 x 30cm. Latinsko ime: Spinacia oleracea.

Akcijski izdelki

Scroll to Top