Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Vrste marihuane – Amnesia Haze

Vrste marihuane – Amnesia Haze

Medtem, ko lahko na našem blogu izveste vse o indijski konoplji, tukaj predstavljamo še posamezne vrste marihuane – Amnesia Haze je sorta z nekoliko zavajajočim imenom. Gre za hibrid, pri katerem prevladuje “sativa“, a na uporabnikov spomin, kljub svoji moči, ne bo preveč vplival. Amnesia Haze je hibrid, ustvarjen s križanjem sorte Haze in več drugih vrst marihuane iz različnih delov sveta, vključno s tajskimi, havajskimi in afganistanskimi. Je sorta, ki lahko dejansko poskrbi za navdih in ne povzroča pozabljivosti. Z afganistansko indico v svoji genetiki, poskrbi za dobro uravnotežen, lahko pa tudi nekoliko cerebralni učinek.

Vrste marihuane – Amnesia Haze lastnosti

Semena konoplje Amnesa Haze, ki so na voljo na voljo tudi v spletnih trgovinah, so priljubljena predvsem zaradi vznemirljivih vibracij in bogatega okusa. Leta 2004 je sorta osvojila prvo mesto na Cannabis Cup-u in na istem tekmovanju pa leta 2012 tudi naziv “Best Sativa”. Vsebnost THC v Amnesia Haze se praviloma giblje od okoli 20% do 25%.

vrste marihuane - Amnesia Haze
Vrste marihuaneAmnesia Haze

Cvetovi vrste marihuaneAmnesia Haze so debeli in gosti, kažejo pa tako strukturo indice, kakor tudi sative. Čeprav so kompaktni, so cvetovi bolj nepravilne okrogle oblike. Odvisno od načina vzgoje, bodo popki zelenkasto/rumene barve. Na listih izstopajo rožnate dlačice, namenjene temu, da med cvetenjem ujamejo cvetni prah drugih rastlin.

Fenotipi sorte Amnesia Haze se lahko med seboj malenkost razlikujejo. Razlikujejo se predvsem po psihoaktivni moči. Z edinstvenim vonjem in okusom, se ujema tudi edinstvena velikost popkov. Vonj cvetov spominja na citruse, a ga zmehča nekaj zemeljskega. V vonju popkov se zazna tudi aroma po lesu, zlasti vonj po cedri. Popki oz. cvetovi oddajajo rahlo pikanten vonj, ki je znan predvsem ljubiteljem sort iz družine “Haze”.

[btn text=”Hiter nakup semen Amnesia Haze na Semena.si” borderradius=”6px” link=”https://www.semena.si/semena-konoplje/amnesia-haze” tcolor=”#ffffff” bcolor=”#81d742″ bordercolor=”#000000″ thovercolor=”#000000″]

Amnesia Haze ima veliko odličnih lastnosti. Gre za lastnosti, ki odlikujejo tako “indica”, kakor tudi “sativa” sorte. Učinek se pojavi praktično takoj, kar povzroči povečano možgansko aktivnost in nenadno akutno zavedanje okolice. To mentalno ostrenje lahko, seveda v pozitivnem smislu, vodi v evforično stanje duha. Uporabniki lahko občutijo izboljšanje razpoloženja in povečanje energije za opravljanje nalog. Čeprav je njen vpliv predvsem na možgane, ima Amnezija Haze tudi dovolj indica genetike, da zagotovi občutek sprostitve in poglobljeno razmišljanje.

Učinki

Kombinacija močnih duševnih in fizičnih učinkov poskrbi, da je ta sorta dobra izbiro pri dejavnostih, ki vključujejo um in telo, ne glede na spol. Iz medicinskega vidika je lahko Amnesijo Haze koristna predvsem za tiste, ki imajo trpijo za pomanjkanjem pozornosti in tiste, ki imajo težave pri osredotočanju na določene naloge. Amnesia Haze je tudi močan stimulator apetita. Na drugi strani, pa lahko tisti, ki so nagnjeni k anksioznosti, doživijo določeno stopnjo paranoje in blaznosti. Učinek te sorte traja dlje od povprečja.

Gojenje

Pri gojenju na prostem, Amnesia Haze zahteva pretežno vroče podnebje, z enakomernimi temperaturami med 22 in 26 stopinj. Lahko pa se goji tudi v zaprtih prostorih, vendar so rastline, zaradi lastnosti indice, bolj grmičaste oblike, višina pa običajno ne presega 120cm. V fazi cvetenja, je potrebno odstranjevati široke liste na vrhu rastline, da zrak in svetloba dosežeta tudi cvetoča vozlišča na spodnjih vejah. Da Amnesia Haze dozori, je potrebno nekoliko več časa. Daljši čas cvetenja pa zato pridelovalca nagradi z odličnim pridelkom.

Amnesia Haze je, kljub svoji relativno redkosti, med gojitelji zelo priljubljena sorta. Njen dobro uravnotežen in vsestranski učinek, lahko poskrbi tako za pomiritev, kakor tudi za izboljšanje aktivnosti. Uporaba povzroči “klepetanje”, zato je dober dodatek v različnih socialnih situacijah. Njen učinek k povečanju energije, preprečuje zaspanost, zato se uporaba pred spanjem ne priporoča. Namesto tega pa lahko Amnesia Haze pomaga popestriti dogajanje na zabavah in drugih družabnih dogodkih.

[btn text=”Hiter nakup semen Amnesia Haze na Semena.si” borderradius=”6px” link=”https://www.semena.si/semena-konoplje/amnesia-haze” tcolor=”#ffffff” bcolor=”#81d742″ bordercolor=”#000000″ thovercolor=”#000000″]

V spodnjem videu si lahko pogledate seznam TOP 10 vrst marihuane:

Semena konoplje

Spletna trgovina s konopljinimi semeni

Nedavno ogledani izdelki

Scroll to Top