Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Auto Cinderella Jack – Dutch Passion

Auto Cinderella Jack – Dutch Passion

Auto Cinderella Jack je leta 2018 osvojila 2. nagrado na Copa Esmeralda v Kolumbiji. Auto Cinderella Jack ima močno aromo, ki spominja na borovce, pikantno in sadno. Prevladuje mešanica bora in zelišč. Ker ima saden in svež značaj papozitivno vpliva na vonj in okus.  Ta sorta se nagiba 50% k Indici in 50% k Sativi.

Prevladujoči terpeni: alfa-pinen (bor), beta-mircen (cvetlični, zemeljski, saden), beta-karofilen (začinjen in lesen) in limonen (citrusi, svež in saden. To je tista kombinacija, ki močno zadene in traja dolgo časa.

Auto Cinderella Jack ima kompaktne rastline in popke. Zrasta v srednje veliko rastlino, ki je oblike božičnega drevesa. To je rastlina, ki je od glave do peta polna čudovitih gostih cvetov. Zaradi kompaktnosti popkov pa enostavno in hitro režemo in obrežemo popke. Auto Cinderella Jack je sorta z najvišjim odstotkom THC, ki dosega skoraj 26%! Zato ta sorta vsekakor ni primerna za kadilce začetnike!

THC = 26%
CBD = <0,05%
CBG = 1,08%
CBC = 0,15%
CBN = 0,25%

 

auto-cinderella-jack

 

Genetika

Auto Cinderella Jack se je prvotno pričela s križanjem Cinderella 99 in Jack Hererja. Auto genetika je bila uporabljena iz genetske linije Magnum, ki zagotavlja nore letine. To je sorta, ki je osredotočena predvsem na eno lastnost, in sicer odstotek THC. Z uporabo skrbne tehnike vzreje z izkušenim mojstrom rejcem je ta sorta postala tako močna, da izstopa od ostale konkurence.
Tako Cinderella 99 kot Jack Herer sta dve zelo močni vrsti konoplje z odličnim ugledom. S križanjem teh in nato linijo Magnum autoflower (Buddha Seeds) je resnično nastala takšna epska sorta semen konoplje.

 

Učinki

Auto Cinderella Jack ti daje močan dvig, najbolje opisano kakor energičen »up-high« v kombinaciji z močnim »body stone«.

auto-cinderella-jack

 

Aroma in okus

Auto Cinderella Jack ima močno aromo, ki spominja na borovce, pikantno in sadno. Prevladuje mešanica bora in zelišč. Ker ima saden in svež značaj pa pozitivno vpliva na vonj in okus.

 

Gojenje

Auto Cinderella Jack je sorta, ki jo je zelo enostavno gojiti. Čeprav nekatere od teh rastlin ostanejo manjše, so fantastične rastline za rast. To sorto lahko gojite v zaprtih prostorih, na prostem ali v rastlinjakih. Pravzaprav nikjer ne boste imeli problema, saj se zelo dobro znajde povsod!

S to sorto semena je pri vsakem gojenju moč doseči vrhunske rezultate. Je sorta, ki jo lahko gojimo v vseh podnebjih. Potrebna pa je posebna pozornost visoki vlažnosti dokler ne začne cveteti. Kasneje pa je zaradi kompaktnih brstov potrebna nižja vlažnost.
Če želite kar se da najboljši rezultat na prostem, zlasti v severnejših/južnnejših hladnih in mokrih podnebjih, priporočamo, da rastline najprej gojite v zaprtih prostorih za kakšen teden do dva pri svetlobnem urniku 20/4. Najbolje v loncu 0,5-1 l. To vam bo zagotovilo, da bodo šle rastline ven s trdno koreninsko grudo in prednostjo pred začetkom, kar pa bo seveda tudi povečalo možnosti za uspeh. V višino bo merila nekje do 0,75-1 metra.

 

Čas cvetenja

Auto Cinderella Jack je sorta pri kateri traja od semena do žetve približno 10-11 tednov, če jo gojimo v notranjih prostorih. Če pa rastlino gojimo na prostem, pa seveda lahko traja nekoliko dlje, da popolnoma dozori (12-13 tednov). V zmernem podnebju je možno opraviti vsaj 2 letini na sezono. V suhem, toplem podnebju pa je možno s pravilnim načrtovanjem opraviti celo 3 žetve na sezono na prostem.

 

auto-cinderella-jack

 

Donos

Auto Cinderella Jack vam bo dal dober pridelek tako v zaprtem kot zunanjem prostoru. V zaprtih prostorih lahko pridelate med 400 in 500 g/m2. Na prostem pa je dokaj enostavno doseči pridelek 100-150 gramov na rastlino. Z dobrim gnojenjem, organsko zemljo in prehrano ter zadostno svetlobo bo gojitelju zagotovila veliko število kompaktnih popkov na rastlino.

 

Nasvet

Strokovnjaki priporočajo za najboljše gojenje te sorte v zaprtih prostorih pod LED lučmi. Po možnosti z uporabo LED svetilke z nadzorovanim spektrom. To omogoča uporaba »Blue Light Treatment« na koncu gojenja, vendar to ni nujno. Včasih lahko rastlina cveti 1-2 tedna dlje od navedenega časa cvetenja. Vedno pa poskusite rastline pobrati ob pravem času zrelosti za najvišjo kakovost in pridelek. To kdaj je točno pravi čas za zrelost se lahko tudi razlikuje od rastline do rastline, zato si lahko pomagate tudi z ogledom rastline pod mikroskopom in se nato na podlagi zrelosti trihomov odločimo ali bomo rastlino pobrali ali ne.

 

Povezave

 

https://www.semena.si/izdelek/auto-cinderella-jack/

https://www.semena.si/

https://www.youtube.com/watch?v=cjl-b71iyrw

 

Semena konoplje

Spletna trgovina s konopljinimi semeni

Nedavno ogledani izdelki

Scroll to Top