Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Splošni pogoji spletne trgovine semena.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino semena.si (v nadaljevanju »trgovina« ali »semena.si«) upravlja podjetje Dacado d.o.o.. d.o.o. ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem semena.si), obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki si ga sam izbere po svoji volji, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Podatki podjetja, ki upravlja s spletno trgovino semena.si:

Dacado d.o.o.
Turnerjeva ulica 22
2000 Maribor
DŠ: SI33182477

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje semena.si), pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij
(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

 • Preko spletne banke oziroma po predračunu

  Podatki za nakazilo so:
  Podjetje: Dacado d.o.o.. Turnerjeva ulica 22, 2000 Maribor
  IBAN:
   SI56 0287 8026 4516 980 (odprt pri: NLB)
  Naziv: Dacado d.o.o., Turnerjeva ulica 22, 2000 Maribor
  Namen plačila: navedite svoje ime in priimek ter številko naročila
  Referenca: SI00 – številka naročila

 • Po povzetju

 • Za več informacij nas kontaktirajte na +386(0) 30 293 164 ali na info@semena.si

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Cene

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene na semena.si so vse navedene z DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o vsebini naročila oz. nakupa). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da brez navedbe razloga v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) prodajalca najkasneje v 14 dneh obvesti, da bo vrnil kupljeno blago (na kontaktni e-naslov info@semena.si). Blago je potrebno vrniti v nadaljnjih 14 dneh od obvestila o vračilu blaga. Pisno obvestilo o preklicu naročila oz. odstopu od pogodbe pošljite na e-mail info@semena.si

Pri prodajnih pogodbah lahko semena.si zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Kupec ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena zakona o varstvu potrošnikov.

Več informacij si oglejte na strani Vračilo blaga.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Več informacij si oglejte na strani s Vračilo blaga.

Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Kupec v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani kupca, da ga bremeni ta strošek.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Podjetje ni podpisnik oz. nima sprejetega kodeksa ravnanja v odnosu do potrošnikov.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@semena.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

semena.si (ponudnik) spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Pritožba se odda preko elektronskega naslova info@semena.si ali pisno na naslov ponudnika Dacado d.o.o.. Turnerjeva ulica 22, 2000 Maribor. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Če ponudnik ne ugodi kupčevi pritožbi, ga obvesti o razlogih za zavrnitev pritožbe in poduči o možnostih nadaljnjega reševanje spora v skladu z 2. Odstavkom tega člena.

V primeru, da kupec/potrošnik ni zadovoljen z rešitvijo pritožbe lahko:

1. v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošnikih sporov (v nadaljevanju: ZlsRPS) vloži pobudo za začetek postopka izvensodnega reševanja konkretnega potrošniškega spora pri Evropskem centru za reševanje sporov (v nadaljevanju: ECDR), mat.št. 6108890000, s sedežem v Ljubljani, Tomšičeva ulica 6, ki ga ponudnik priznava kot pristojnega izvajalca za reševanje potrošniških sporov. ECDR je pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS (v nadaljevanju: MGRT) registriran kot izvajalec izvensodnega reševanja potrošniških sporov in bo t.i. posredovalno-razsojevalni postopek (kombinacija mediacije in arbitraže), za katerega se je odločil ponudnik, izvajal v skladu s »Pravili ECDR o postopkih izvensodnega reševanja potrošniških sporov«, ki so objavljeni na spletni strani www.ecdr.si. Na ta način je kupcu/potrošniku zagotovljen hiter, enostaven in učinkovit način izvensodnega reševanja potrošniških sporov, saj je postopek zaključen praviloma v 30 dneh in je za kupca/potrošnika brezplačen (kupec/potrošnik krije zgolj stroške svojega morebitnega pooblaščenca). Pobuda za začetek postopka se vloži na obrazcu, ki je v elektronski obliki dostopen na spletni strani www.ecdr.si ali v papirni obliki na sedežu ECDR. Postopke izvensodnega reševanja potrošniških sporov vodijo nevtralni strokovnjaki, akreditirani pri ECDR, ki izpolnjujejo pogoje, predpisane z ZlsRPS in so vpisani v register izvajalcev pri MGRT.

2. vloži tožbo pri pristojnem sodišču po stalnem prebivališču kupca.

Dacado d.o.o.. v skladu z ZlsRPS objavlja tudi elektronsko povezavo na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

—–

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje semena.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Vsebina strani je informativnega značaja in niti urednik niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru zato ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi izhajala iz ali bi bila v zvezi z obstojem, dostopom do in/ali uporabo teh spletnih strani in/ali informacij, ki jih te spletne strani vsebujejo in/ali zaradi nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh.

Vsa imena proizvodov in storitev, ki se pojavljajo v slikah, filmih, predstavitvah, na teh spletnih straneh, so registrirane znamke, katerih imetniki so lastniki teh znamk in njihove povezane družbe. Vsebina ni primerna za mlajše od 18. let oz. drugače povedano; mlajšim od 18. let je ogled strani oz. nakup strogo prepovedan.

Urednik si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani (v celoti ali delno), ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Vsi obiskovalci strani vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost in se strinjajo s pogoji uporabe.

Informacije, ki nam jih posredujete pri naročilu, bomo skrbno varovali in jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim osebam.

Prosimo vas, da si pazljivo preberete naslednje splošne pogoje uporabe spletne strani www.semena.si, saj vas ti zavezujejo s trenutkom vstopa na našo stran. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne predstavitve brez izjeme. V primeru, da se s ponujenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ogleda strani ne opravite. Šteje se, da ste z vsakim ogledom ali s transakcijo, ki ste jo opravili preko naše spletne strani, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev. Tudi v prihodnje ste, do preklica ali spremembe veljavnih splošnih pogojev, ob vsakem ogledu ali pri vsaki transakciji, opravljeni na naši strani, zavezani z navedenim splošnim pogoji.

Urednik ima pravico, da kadarkoli spremeni pričujoče pogoje z ažuriranjem te objave. Vse tovrstne spremembe pogojev so zavezujoče za vas in bodo v svoji najnovejši in veljavni verziji dostopni vsakomur. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Za spletno stran skrbi in jo ureja ekipa semena.si. Vsa komunikacija, ki se vrši med naročnikom in ekipo semena.si v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.

Spletna stran www.semena.si je odprta 24 ur na dan, vsak dan v letu. Zaradi nepredvidenih tehničnih ali drugačnih razlogov višje sile dostop do strani včasih ni mogoč. Zato si  ekipa semena.si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do spletne strani ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne strani.

Ekipa semena.si ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odgovorno za kakršne koli poškodbe vaše računalniške oz. strojne opreme ali druge lastnine ter viruse, ki bi lahko prizadeli vašo opremo, zaradi vašega obiska strani, njene uporabe ali brskanja po njej, ali vašega prenosa kakršnihkoli materialov, podatkov, besedil in slik s te strani.

Odstop od pogodbe

Ta del ureja Zakon o varstvu potrošnikov, ki pravi:

(43.č. člen ZVPot) – Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v petnajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

(43.d. člen ZVPot) – če je potrošnik v primeru iz prejšnjega člena tega zakona odstopil od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila.

Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v petnajstih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. če podjetje zamudi z vračilom plačil, mora potrošniku poleg zakonitih zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude pri vračilu.

Pisno obvestilo o preklicu naročila oz. odstopu od pogodbe pošljite na e-mail.

 Opozorilo za kupce


Pomembno obvestilo:
Opozarjamo vas, da je kaljenje semen konoplje prepovedana v večini držav.

Pozor: Morate biti stari vsaj 18 let, da lahko naročite semena konoplje na semena.si.

http://www.dz-rs.si/wps/portal/Home/deloDZ/zakonodaja/izbranZakonAkt?uid=C12563A400338836C125684800311D01&db=spr_zak&mandat=VII

Spletna trgovina semena.si nikogar ne nagovarja h kršenju zakonodaje v svoji državi in ne odgovarja za ravnanje ljudi, ki kupijo njena konopljina semena. Semena.si vam lahko zakonito proda konopljina semena kot dodatek k ribiškim vabam, kot luksuzno krmo za ptice ali kot spominek. Če pa se bo zakonodaja spremenila, jih boste lahko tudi skladiščili.

Opozorilo za mednarodne kupce!

Semena dobavimo pod pogojem, da jih ne boste uporabili v nasprotju z veljavno zakonodajo v vaši državi. Na žalost se predpisi, ki se tičejo konopljinih semen, in njihovo izvajanje pogosto razlikujejo od države do države, zato vam svetujemo, da se nujno pozanimate o predpisih, ki veljajo v vaši državi. Nacionalno zakonodajo ste dolžni preveriti vi. Kot stranka spletne trgovine semena.si ne smete distribuirati naših semen v države, v katerih sta posedovanje in/ali trgovanje s konopljinimi semeni nezakonito(a). Naša stran je namenjena samo polnoletnim osebam od 18. leta starosti naprej.

Zavoljo vaše varnosti od vas »zahtevamo«, da se pozanimate o vsej nacionalni in mednarodni zakonodaji, ki ureja nakup semen marihuane/konoplje pri vas, ter ravnate v skladu z njo. V veliko državah je kaljenje konopljinih semen prepovedano. Ob naročilu »potrjujete, da ste preverili nacionalno in mednarodno zakonodajo, zato je semena varno naročiti« in da za to odločitev odgovarjate izključno vi.

Vsa semena marihuane/konoplje so namenjena izključno v izobraževalne namene in kot spominki

SPLOŠNI POGOJI:

Z vami se NE MOREMO in se tudi NE BOMO pogovarjali o kaljenju semen in pridelku, ker jih je v Sloveniji NEZAKONITO kaliti in jih prodajati za kaljenje, zato tega ne smemo spodbujati. Na žalost vam morda ne bomo odgovorili na elektronsko pošto ali se zanjo ne bomo zmenili, če nas boste spraševali o stvareh, ki jih navajamo zgoraj, če pa boste zahtevali dodatne informacije, vam morebiti semen niti ne bomo prodali.
CBD produkti niso zdravila in ne morejo diagnosticirati, zdraviti ali pozdraviti bolezni. Preden začnete nov prehranski program ali spremenite obstoječega, se prej posvetujte s svojim zdravnikom. Izdelki ne presegajo raven THC-ja 0,2%.

Avtorske pravice

Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebuje spletna stran semena.si. so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebino spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega soglasja semena.si, ki aktivno uveljavlja svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon. Slike izdelkov so simbolične.

Scroll to Top