Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Auto Daiquiri Lime – Dutch Passion

Auto Daiquiri Lime – Dutch Passion

Auto Daiquiri Lime je samocvetoča sorta, ki jo je enostavno gojiti in nudi bogat pridelek. Idealna je za začetnike kot tudi za strokovnjake. To je prevladujoča sorta sativa v ZDA, s čvrstimi vejami in velikimi vršički. Ima kiselkasto sladek vonj in okus. Nudi prijeten, energičen in poživljajoč učinek. Vršički imajo debelo plast smole ter precej oster vonj. Je ena redkih avto cvetnic, ki dobro uspeva v gojenju SCROG, deloma zaradi dolgih, gibljivih vej z vitkimi listi. Ima visoko vsebnost THC in veliko smole na popkih, kar je idealno za izdelavo konopljinih izdelkov. Edina stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da to ni majhna rastlina. Poskrbeti je treba za dovolj prostora, svetlobe, hrane in vode. Sorta je nezahtevna za gojenje, saj se jo da gojiti v različnih vrstah medijev. Rastlina potrebuje približno 11 tednov, da dozori. Predvidevati je treba, da v zmernem slovenskem podnebju potrebuje med 13 in 15 tednov za rast. Najbolje uspeva v sončnem, suhem, sredozemskem podnebju. Auto Daiquiri Lime je bil ustvarjen iz vrhunske ameriške genetike s sadno kiselkastim okusom in prijetnim učinkom.

THC = okrog 19%

 

auto-daiquiri-lime

 

Genetika

Je klon edinstvene sorte Californian Orange z ostrim limeti podobnim okusom. Ta sorta je bila križana s sorto American Sour Diesel. Ta križanec izraža moč, sadno, dizlu podobno aromo.

 

Učinki

Auto Daiquiri Lime zagotavlja energičen in močan učinek. Učinek doseže hitro in traja dolgo. Je popolna vrsta za tiste, ki iščejo poživljajoč učinek. Glavni učinek je torej evforija in energija. Skrajni napor je kaditi Auto Daiquiri Lime čez dan ali zvečer, če imate dovolj časa in nočete ležati v postelji. Zaradi evforičnega učinka smo lahko po uporabi zelo osredotočeni in ustvarjalni. Je idealna za ljudi, ki se radi odpravijo ven, pa če tudi gre le za pohodništvo, kolesarjenje, smučanje itd.

 

auto-daiquiri-lime

 

Arome

Auto Daiquiri Lime ima sladkokislo aromo citrusov in dizla.

 

Okus

Nudi svež, saden in kisel okus. Tak okus zagotavljajo terpeni, ki dišijo predvsem po citrusih. Ima okus po limoni, limeti in pomaranči. Nekateri fenotipi imajo tudi okus po dizlu oziroma bencinu, kar daje tej sorti poseben okus.

 

Gojenje

Rastlina te sorte ima zelo bogate pridelke, do nekaj sto gramov na rastlino, ki jih doseže s pomočjo velike posode in velike količine svetlobe. Ta sorta gojena v zaprtih prostorih prinese med 500 do 550 g/m2. Izkušen pridelovalec, lahko doseže tudi 600 g/m2 tudi iz ene same rastline. Tudi na prostem lahko zagotovimo dober pridelek, ki ima v povprečju 50-150 g na rastlino. Priporočljivo je uporabljati močno svetlobo, ne da bi povzročali visoke temperature. Led osvetlitev zagotavlja najboljše pogoje. Zrastejo bogati vršički z 10-30 g.

 

auto-daiquiri-lime

 

Čas cvetenja

Sorta je pripravljena na žetev v idealnih pogojih po približno 11 tednih in ima rada lahek režim hranjenja. Kadar pogoji niso popolni, traja do 13 tednov, da se cvetenje konča. Je ena največjih samocvetnic v zbirki in doseže višino med 75 in 100 cm, če jo gojimo v veliki posodi z dovolj svetlobe. Če odkrijemo pravi fenotip, lahko ta rastlina zraste tudi do 150 cm. Te rastline sicer potrebujejo še dodatna dva tedna, da popolnoma dozorijo. Z rastlino te sorte je treba biti potrpežljiv in ljubezniv.

 

Povezave

https://dutch-passion.com/en/cannabis-seeds/auto-daiquiri-lime?sqr=Auto%20dai

https://www.semena.si/izdelek/auto-daiquiri-lime/

https://www.semena.si

 

Semena konoplje

Spletna trgovina s konopljinimi semeni

Nedavno ogledani izdelki

Scroll to Top