Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Auto Xtreme – Dutch Passion

Auto Xtreme – Dutch Passion

Auto Xtreme je sorta z visoko močjo in visokim donosom. Je močan autoflower, ki vas zagotovo ne bo razočaral. To je hitro rastoča Sativa s klasično strukturo, lepim glavnim cvetom in številnimi velikimi stranskimi cvetovi. Ima oster terpenski profil in visok odstotek THC. Brsti so precej dolge in kompaktne. To sorto je enostavno gojiti! Primeren je tudi za začetnike, in kar je pomembno, da tudi začetniki lahko dosežejo brez problema visoke pridelke. Od setve do žetve traja približno 11-12 tednov. V pravih rokah pa so mogoči izjemni donosi. Je pa to zelo okusna sorta, ki daje prijetno izkušnjo kajenja.

THC = 15-20%
CBD = 0,10%
CBG = 0,50%
CBN = <0,05%
CBC = 0,30%

 

Auto Xtreme

 

Genetika

Auto Xtreme je izjemen rezultat dvoletnega sodelovanja med Dutch Passion in Dinafem, kjer so uporabili posebno genetiko Haze iz Dutch Passion. Izvedene so bile obsežne raziskave in natančni postopki, da bi dosegli čim boljši rezultat. Genetika Auto Xtreme temelji na Dutch Passionovi klasični sorti Outlaw Amnesia (Amnesia x Super Haze).

 

Učinki

Auto Xtreme ustvari močan in mentalen dvig. Je močna Sativa, pri kateri že po nekaj vdihih dima občutite delujoč učinek. To sploh ni sorta, ki bi vas priklenila na kavč, ampak boste po tej sorti prav poživljajoči in energični, in to z malo večjo močjo kot običajno. Je težko udarna sorta z dolgotrajnim učinkom. Začetno visoko učinkovitost lahko v nekaterih primerih doživite kot zelo močno, vendar s časom postane bolj »mehka«. To je sorta, ki je primerna za kajenje tako podnevi kot ponoči.

 

Aroma in okus

Auto Xtreme ima oster terpenski profil s klasičnim vonjem Haze, to aromo pa spremljajo sadne in začimbne note. Okus pa je prav tako podoben meglici s cvetnimi in sadnimi notami citrusov. Je začinjena dišava z notami limete in mentola. Njegova aroma je zelo močna in prodorna. Med cvetenjem pa prevladuje tudi klasična aroma Haze s sadnimi notami citrusov, pikantne mete in cvetličnega Skunka. Ko je gojen čist in pravilno sušen, je zelo prijetna in lepa izkušnja za kadilce. Brsti te sorte imajo pri kajenju pikanten in oster vonj. To je seveda dobro upoštevati, če ne želite, da ljudje v bližini vedo, da kadite travo.

 

Auto Xtreme

 

Gojenje

Auto Xtreme je enostaven za gojenje in zato zelo primeren za začetnike. Najbolj izkušeni pridelovalci, ki delajo z močnimi LED lučmi, lahko potisnejo to genetiko do skrajnih meja. Tako so v pravih rokah mogoči izjemni donosi. Proizvaja močne in robustne cvete. Raste in cveti kakor meglica. To je ena redkih autoflower sort, ki je primerna tudi za gojenje v SCROG-u. Zaradi svoje močne rasti lahko zelo hitro napolni SCROG mrežo. Rastlini nudite velik lonec z zračno podlago in veliko svetlobe – to potrebuje, da bo dosegla svoj polni potencial. Pri tej sorti lahko uporabljate različne tehnike gojenja, kot so upogibanje, zapenjanje, obrezovanje in superpridelovanje, da po potrebi omejite njeno višino.

Brsti so zelo smolnati in prekriti z debelo plastjo trihomov. Proti koncu cvetenja postane Auto Xtreme resnično lep. Brsti imajo nekoliko podolgovato odprto strukturo, včasih z lisičjimi repki, vendar popki nastanejo zelo kompaktni in niso puhasti.
Lahko jo gojimo tudi v SOG, vendar se zaradi svoje raztegljive narave najbolje obnese v SCROG ali goji na naraven način.
V kolikor bo imela dovolj prostora vas bo navdušila. Zraste nekje med 1-1,25 metra visoko, vendar se njena velikost lahko zelo razlikuje glede na okolje, velikost lončkov in moč svetlobe, ki jo prejema. To je sorta, ki bo dobro uspevala, če je izpostavljana visoki svetlobi. Je odporna na vremenske razmere. Prav tako pa lahko prenese višje oz. toplejše temperature kot večina drugih autoflower sort.
Ob koncu cvetenja popki precej pridobijo na teži in veje se lahko začnejo nekoliko povešati, zato je priporočljivo, da ji pomagate in najdebelejše in najtežje popke podprete. Nudite ji velik zračen lonec (najbolje več kot 15 literski, še bolje med 40 in 50 natančno). Priporoča se večji varovalni pas za korenine, zlasti če je rastlina zunaj in v toplem podnebju. Pazite pri zalivanju, saj ne mara preveč mokrih tal. Obrezovanje vam bo prav tako pomagalo in vam omogočilo ustvarjanje debelih grč na steblih, kar pogosto povzroči boljši pretok soka in večje cvetove. Poskusite pa zagotoviti rastlini dober pretok zraka in po možnosti nizko vlažnost v rastnem okolju, zlasti proti koncu cvetenja, saj si ne bi želeli pridelati gnilobe.

 

Čas cvetenja

Auto Xtreme je razmeroma hitra sorta, ki potrebuje od setve do žetve 11-12 tednov. Približno 80 dni po tem, ko so semena vzklila, je pripravljen za žetev. Toda, če niste preveč neučakani, sta dodatna 1-2 tedna vredna vašega čakanja.

 

Auto Xtreme

 

Donos

Pridelovalci začetniki lahko brez velikega truda dosežejo visoke pridelke. Pridelek se giblje med 100-200 grami na rastlino (200-500 g na rastlino v rokah strokovnjaka). Auto Xtreme bi opredelili med XL donose. V zaprtih prostorih vam bo približno pridelala nekje 500 g/m2, pri strokovnjakah tudi 600+ g/m2.

 

Povezave

https://www.semena.si/izdelek/auto-xtreme/
https://www.semena.si
https://dutch-passion.com/en/

 

Semena konoplje

Spletna trgovina s konopljinimi semeni

Nedavno ogledani izdelki

Scroll to Top