Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Californian Orange – Dutch Passion

Californian Orange – Dutch Passion

Californian Orange je klasika konoplje stare šole. To sorto poznavalci občudujejo zaradi odličnega terpenskega profila in sproščujočega učinka. Spada med srednje veliko sorto z visokim donosom. Ima povprečen čas cvetenja približno 9 tednov. V preteklosti je osvojila več pokalov. Pokazala se je kot zelo primerna rastlina za gojenje na prostem in v zaprtih prostorih.

Californian Orange je močna in stabilna sorta s trdno plastjo smole in trihomov, tudi na listih. Ta sorta si je več kot zaslužila svoje mesto med konopljami. Večini pridelovalcev je všeč staromoden učinek, jasna energijska vrednost in odličen terpenski profil. Ta intenzivni okus pomaranč ne bo nikoli dolgočasen. Izkoristek Californian Orange je srednje velik do velik, a izkušnja kajenja je vse prej kot povprečna.

 

 

Genetika

Californian Orange je hibridna sorta konoplje s kalifornjskimi koreninami. Ta sev 50/50 je bil križan v osemdesetih letih in je na voljo izključno pri Dutch Passion. Genetika te sorte izvira iz kalifornjske rastline z zelo ostrim terpenskim profilom zrelih pomaranč in mandarin z zemeljskim ozadjem. Je prava ameriška klasika stare šole najvišje kakovosti. Izvira iz obdobja hipijev.

 

Učinki

Californian Orange je posebna sorta, primerna za druženje. Je odlična različica za kajenje na zabavi ali čez dan, ne da bi vas skrbelo, da bi obtičali na kavču. Če pa zaužijete večji odmerek tega seva, pa lahko pričakujete pomirjujoče, težje, bolj fizične učinke. Ne bo pa vas nikoli naredila lene ali zaspane. Californian Orange je hibridni napitek, ki vedno zagotavlja uravnotežen učinek, tako psihični kot fizični. Lahko tudi vpliva na vaše misli in jih pospeši. Na splošno pa se boste zaradi tega seva sprostili in boste srečni in brez stresa ter uživali v dvigu vaše ravni energije.

 

Aroma in okus

Californian Orange nam že samo ime pove, da ima aromo in okus po pomaranči. Obstajajo pa tudi fenotipi, ki imajo nekoliko bolj cvetlični in tropski okus z občasnimi zemeljskimi notami. Vonj rastline se lahko začne že nežno med cvetenjem. Včasih je nekoliko kiselkast s prevladujočimi notami citrusov in limete. Zaradi čistega okusa pomaranč in mandarin, pomešanih z malo zemlje je to zelo okusna ameriška sorta stare šole.

 

 

Gojenje

Californian Orange ima raje stabilno notranjo klimo. V zaprtih prostorih bo potrebovala največ 10 tednov, da popolnoma zacveti. Je dobra sorta za gojenje na hidro ali za gojenje s SOG tehniko. Znana je po tem, da daje debel glavni cvet, dobro pa deluje tudi kot grm z več vrhovi. Uspeva tudi naravno. Običajno vam bo zrasla 1 meter visoko. Gojenje je enostavno in ne zahteva posebnih tehnik za doseganje dobrega rezultata. Brsti so pokrite z izdatno plastjo smole. Izgledajo čudovito in precej lepljivo. To je sorta z normalnim razmerjem med cvetom in listom. Njeno zgradbo rastline lahko opišemo kot srednjo. Razmik med vozlišči je kratek do srednji, listi pa imajo hibridno strukturo, kar pa daje videz popolnega hibrida. Ta sorta dobro prenaša visoke temperature, zato se bo dobro obnesla tudi v sredozemskih državah in bo tam pripravljena na žetev konec septembra, v začetku oktobra.

 

Čas cvetenja

Californian Orange ima povprečni čas cvetenja 9 tednov. Nekateri fenotipi so lahko teden dni hitrejši, zlasti če gojijo v idealnih pogojih. Na prostem ali v zaprtih prostorih v neugodnih razmerah lahko traja nekoliko dlje, da dozori. Ta sorta se ne razteza zelo, raste pa tudi med fazo cvetenja.

 

 

Donos

Californian Orange daje XL pridelke, in to okoli 400-450 g/m2. Je lepa smolnata sorta zelo visoke kakovosti. Cvetovi so precej kompaktni in bodo zato dali kar nekaj teže na tehtnico. Na prostem, v sončnem podnebju, pa lahko poberete med 250-500 g/rastlino. Pomembno pa je, da ji nudite dovolj koreninskega prostora, da se bo lahko razvijala.

Povezave

https://www.semena.si/izdelek/californian-orange/
https://www.semena.si/
https://dutch-passion.com/en/cannabis-seeds/californian-orange?sqr=california%20orang

 

Semena konoplje

Spletna trgovina s konopljinimi semeni

Nedavno ogledani izdelki

Scroll to Top