Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Frisian Dew – Dutch Passion

Frisian Dew – Dutch Passion

Frisian Dew je močna in robustna zunanja rastlina, ki je primerna za vsa podnebja. Nudila vam bo izjemno visoke donose. Brsti lahko postanejo zelo veliki in debeli. To je tista popolna mešanica genov Indica in Sativa, ki skrbi za razvoj, povzroča obilno rast in močno cvetenje. To je nagrajen hibrid s čudovitimi vijoličnimi barvami in odlično odpornostjo proti plesni. Frisian Dew je že vrsto let priljubljena sorta pridelovalcev na prostem po vsem svetu. Leta 2008 je osvojil 1. nagrado na Highlife Cup na Nizozemskem. Leta 2018 pa je zasedel 3. mesto v kategoriji »Dutch Hash«.

 

frisian-dew

Genetika

Frisian Dew je sorta, ki je bila skrbno križana in selektivno vzrejena skozi številne generacije v Nizozemski provinci Friesland. Ta genetika se je z leti več kot izkazala. Ima nekaj kar se imenuje »hibridna moč«. Je rezultat križanja samice Super Skunk in samca Purple Star. Shiva je ustvaril zelo močno rastlino, ki hitro raste in bujno cveti. Njeni geni Sativa zagotavljajo dolgo cvetenje, geni Indice pa kompaktne popke. Skupaj ta kombinacija omogoča izjemno visoke donose.

 

Učinki

Frisian Dew ima močan hibridni učinek, ki uporabniku daje odličen dvig. Malo pokadite in začutili boste energičen, ustvarjalen vzpon. Če pokadite malo več se bo vaše telo po dolgem dnevu popolnoma sprostilo.

 

Aroma in okus

Frisian Dew je popolna hibridna rastlina s svežim, sadnim, cvetličnim okusom in aromo. Lahko se razlikuje od sadnega in rahlo limoninega do bolj borovega in sivkinega. Nekateri fenotipi lahko ndišijo po zemlji, amoniaku in zeliščih. Njen terpenski profil je edinstven in zagotavlja prijetno izkušnjo kajenja.

 

frisian-dew

Gojenje

Frisian Dew je sorta, ki je enostavna za gojenje. Je primerna tako za začetnike kot strokovnjake. Pri tej sorti ni potrebnih posebnih urnikov hranjenja in prenese skoraj vse vremenske razmere, hladno in mokro, vroče in suho. Večina rastlin bo postala močna in velika. Ta sorta je znan po tem, da ima močna, čvrsta stebla, ki se ne zlomijo zlahka. Morate jo ukrotiti, če ne želite, da zraste v ogromen grm.
Priporočamo minimalno (pred)fazo rasti (3-6 tednov). Najbolje je da rastlino pričnemo vzgajati v zaprtih prostorih preden jo prestavimo na prosto s svetlobo 18/6. S tem si boste zagotovili močno rastlino, ki ima boljše možnosti za preživetje. Večja in bolj zdrava kot je rastlina, ko je posajena na prostem, večja je možnost uspešnega pridelka.

Je sorta, ki je primerna za gojenje na prostem in v rastlinjakih. V pravih pogojih vam bo ta sorta zrastla tudi do 3,5 m visoko. V večini primerov je pripravljena na žetev na prostem v mesecu oktobru. V rastlinjakih je lahko včasih nekaj tednov prej. V teh zadnjih tednih proizvede največ popkov. Torej če smo prehitri lahko tvegamo manjši pridelek.

 

frisian-dew

 

Čas cvetenja

Čas cvetenja traja približno 8 tednov. Na Nizozemski zemljepisni širini se lahko pobira od konca septembra do konca oktobra. V rastlinjaku pa pogosto cveti nekoliko hitreje zaradi boljših pogojev.

 

Donos

Frisian Dew vam bo nudil izjemno visoke pridelke. To je sorta z XXL pridelkom. Tako zunaj kot v rastlinjakih je možno gojiti rastline, ki dajejo več kg posušenih popkov. Tudi tisti začetniki bodo zlahka dobili 100 g/rastlino.

 

Povezave

https://www.semena.si/izdelek/frisian-dew/
https://dutch-passion.com/en/cannabis-seeds/frisian-dew?sqr=frisi

Semena konoplje

Spletna trgovina s konopljinimi semeni

Nedavno ogledani izdelki

Scroll to Top