Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Hollands Hope – Dutch Passion

Hollands Hope – Dutch Passion

Hollands Hope je močna in kompaktna Indica. Primerna je za spremenljivo podnebje z mokrim in hladnim poznim poletjem. Odporna je na glive. Je dokaj hitra zunanja sorta, ki jo lahko pobiramo še preden se začne slabo jesensko vreme. Ima aromo in okus, ki je že desetletja priljubljena pri pridelovalcih na prostem. To je sorta z robustnimi in močnimi vejami ter krepkimi dolgimi cvetovi ter izdatnim donosom.

Hollands Hope je klasična zmagovalna sorta za zunanjo uporabo. Ima zelo dober donos, kar je posledica velikih in močnih cvetov. V nekaterih primerih vam bo zrastla v strukturo božičnega drevesa, pri čemer bodo spodnje veje in cvetovi tako debeli kot zgornji.
To je sorta, ki jo boste lahko gojili tudi v gozdu, na koruznem polju ali celo v gorskem okolju. Ne bo potrebovala posebnih prehranskih dopolnil. Najbolje vam bo uspevala na prostem, sicer tudi v loncih ne bo slaba, ampak ji je potrebno zagotoviti velik lonec (vsaj 50 l), saj bo to koristilo njenemu koreninskemu sistemu in končnemu donosu.

 

hollands-hope-dutch-passion

 

Genetika

Hollands Hope izvira od družin Viking x Skunk.

Učinki

Hollands Hope je priljubljena sorta pri rekreativnih kadilcih in medicinskih uporabnikih. Njen učinek je predvsem fizičen. Nudila vam bo občutek poln energije in sproščenega telesa. Primerna je za zvečer za druženje na kavču. Izkušnja dima je pikantna in sveža, njen vrhunec pa bo trajal vsaj nekaj ur.

 

Aroma in okus

Hollands Hope ima svežo ostro aromo limone in bora. Je sorta stare šole, ki ima klasičen vonj, ki ga najlažje opišemo kot svež in saden z močnimi notami bora in lesa. Tudi cvetovi imajo precej oster vonj, takoj ko boste prižgali joint bo prevladala močna aroma. Po okusu je rahlo trpka in lesna s pikantnim pridihom. Popeljala vas bo vsekakor nazaj v čas 80. in 90. let prejšnjega stoletja s svojim slastnim klasičnim okusom.

 

hollands-hope-dutch-passion

 

Gojenje

Hollands Hope je močna in robustna rastlina, ki je enostavna za gojenje in je zelo odporna na slabe vremenske razmere. Je sorta stare šole, ki je bila razvita v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Ta sev je postal pravi hit. Številne je navdušil s hitrim cvetenjem, zaradi česar se lahko pobira še pred začetkom slabega vremena. Sorta je Indica dominantni hibrid s hitrim časom cvetenja (cca. 8 tednov) in grmičasto strukturo v obliki božičnega drevesa. Rastlina bo po velikosti malce manjša od drugih zunanjih sort. Imela pa bo debele veje, čvrste in velike pahljačaste liste. Običajno bo merila 2 metra, v zelo ugodnih razmerah pa lahko zraste tudi nekoliko višje. Je sorta, ki je primerna za gojenje na vašem dvorišču. Ker je njena rast kompaktna je manj vidna kot druge zunanje sorte. Lahko jo gojite tako na vrtu, kakor tudi v loncih in rastlinjaku (vendar zagotovite dobro prezračevanje). Priporoča pa se, da bo najbolje uspevala v zunanjem okolju, saj je bila pripravljena za zunanje okolje in bi se lahko na notranji klimi z močnimi svetilkami drugače odzvala. Za to sorto lahko rečemo, da se bo dobro obnesla z malo manj pozornosti in prehrane v primerjavi z drugimi sortami.

 

Čas cvetenja

Hollands Hope ima povprečni čas cvetenja 8 tednov. Ima krepke dolge cvetove z lepim donosom.

 

hollands-hope-dutch-passion

 

Donos

Hollands Hope je znan po visoki odpornosti na bolezen, hitrem cvetenju in dobrem pridelku. V zelo dobrih pogojih boste zlahka dosegli med 500 in 1000 g/rastlino. Morda po velikosti ne bo zgledala največja zunanja rastlina, je pa ena izmed najbolj kompaktnih. In ravno kombinacija hitrega cvetenja z velikimi čvrstimi vejami in polnimi popki je glavni razlog, da številni pridelovalci ravno to sorto gojijo vsako leto.

Povezave

https://www.semena.si/izdelek/hollands-hope/
https://www.semena.si/
https://dutch-passion.com/en/cannabis-seeds/hollands-hope?sqr=hol

Semena konoplje

Spletna trgovina s konopljinimi semeni

Nedavno ogledani izdelki

Scroll to Top