Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Mazar – Dutch Passion

Mazar – Dutch Passion

Mazar je klasika, ki izvira iz devetdesetih let prejšnjega stoletja in je osnova številnih novih hibridov. Je močna robustna Indica, ki jo z lahkoto gojite in je primerna za vse pridelovalce in za vse rastne pogoje. Znan je po kompaktni strukturi, debelih mastnih listih in trdih popkih z debelo belo plastjo trihomov.

Mazar je večkratni zmagovalec pokala za konopljo.

  • 2. nagrada HTCC 1999, Nizozemska
  • 2. nagrada High Life Cup 2002, Nizozemska
  • 1. nagrada Tipo Forte 2008, Bologna, Italija
  • Revija Soft Secrets, mednarodna rastlina leta 2014

 

mazar

 

THC = 15-20%

Izkušeni pridelovalci vedo, kako prepoznati in ceniti to sorto kot nobena druga. Če še nikoli niste poskusili pravega Mazar, je vsekakor čas, da začnete gojiti te popke, prepojene s smolo!

 

Genetika

Mazar je ena najmočnejših in najboljših sort, kar jih je Dutch Passion kdaj ustvaril. Originalni Mazar je klasika iz 1980-ih, razvita iz posebnega Skunka #1, križanega z visokokakovostnim Afganistanom. Leta 1997 so gensko mešanico izboljšali in danes je Mazar še vedno ena najbolje prodajanih in najbolj cenjenih sort doslej.

 

Učinki

Mazar ima močan in dolgotrajen učinek. Stara šola genetike proizvaja popke konoplje najvišje kakovosti s čudovitim sproščujočim učinkom. Že po nekaj vdihih lahko začutite njen učinek. Gre za kombinacijo »body high« in »head high«, pri kateri prevladujejo bolj fizični učinki. Uživali boste v občutku sreče, domačnosti in otopelosti z mentalno kvaliteto. Skratka, to je sproščujoč učinek, ki vas pusti v sproščenem stanju.
Lahko boste začutili kako so vaši udi in veke vedno težji, tako da se boste pogreznili v kavč. Ravno zaradi tega je Mazar zelo priljubljen med rekreativnimi in medicinskimi uporabniki. Je popolna sorta za kajenje podnevi ali zvečer. Zagotavlja dolgotrajen učinek, ki lahko traja več ur.

 

mazar

 

Aroma in okus

Mazar ima zemeljsko aromo hašiša z notami bora, kadila in citrusov. Ima oster in zelo aromatičen terpenski profil. Mazar ima zelo lepljive popke, kar je najljubša značilnost indijskih prevladujočih sort Kush. Brsti bodo dišali izjemno močno in ostro. Ko kadite to sorto začutite predvsem borove, zemeljske okuse s pridihom sadja, kar daje tej sorti tisto pravo izkušnjo trave stare šole.

 

Gojenje

Mazar je srednje velika rastlina s kompaktnimi, popolnoma belimi popki z visoko močjo. Njene značilnosti indice so najbolj očitne v fazi rasti. Takoj, ko začne cveteti, pridejo njene značilnosti Skunka nekoliko bolj do izraza. Ima bistveno več raztegljivosti kot popolnoma čiste afganistanske Indice. To pomeni več popkov in večje popke, kar na koncu koristi pridelku. Če ga gojite naravno, ima običajno videz božičnega drevesa s težkimi stranskimi vejami. Morda bodo debeli popki potrebovali ob koncu cvetenja nekaj podpore, da ostanejo pokonci. Zaradi robustnosti in živahnosti je Mazar odlična izbira za pridelovalce začetnike. Je prava afganistanska rastlina hašiš z visoko močjo in izjemno proizvodnjo smole.

V fazi rasti ima lahko kratko, kompaktno strukturo z zelo debelimi temnozelenimi listi. Nekateri fenotipi imajo nekoliko bolj odprto hibridno strukturo, pahljačasti listi teh rastlin pa lahko postanejo zelo veliki. Je primerna za gojenje po metodi SOG. Debele veje, hitra faza cvetenja in veliki cvetovi zagotavljajo doseganje zelo visokih donosov. Rastline, ki se bolj nagibajo k hibridni strukturi(z malo več Skunk genetike), se lahko odlično gojijo tudi v SCROG-u. Raztegljivost je povprečna za prevladujočo rastlino Indijske konoplje . V fazi cvetenja še naprej raste približno 2 do največ 3 tedne. Rastline so znane po debelih vejah, ki lahko nosijo velike močne cvetove. Internodijska razdalja je kratka do srednja, kar zagotavlja razvoj velikih dolgih cvetov. Mazar je močna Indica z vsebnostjo THC okoli 20 %, če je pridelana v dobrih pogojih. V rokah strokovnjaka so možni še višji odstotki THC in zelo visoki izkoristki.

 

mazar

 

Čas cvetenja

Mazar cveti v povprečju približno 8 tednov. Obstajajo pa nekateri fenotipi, ki potrebujejo malo dlje, največ okoli 9-10 tednov. To so običajno nekoliko bolj hibridne rastline z le malo več Skunk genetike. Je kompaktna sorta konoplje z majhnim do srednjim raztezanjem v fazi cvetenja. Sev še naprej raste približno 2-3 tedne po tem, ko se svetlobni cikel spremeni v 12/12. Od 4. tedna začnejo rastline zelo močno dišati.

 

Donos

Mazar je prejel oznako XL za donosnost. Ta hitra hibridna rastlina afganistanskega hašiša s prevladujočo Indico lahko zagotovi visoke donose. Brsti postanejo zelo gosti in težki. Zaradi čvrstih vej in dobre mednodijske razdalje zrastejo tudi velike. V povprečju so možni pridelki okoli 400-500 g/m2. V rokah strokovnjaka lahko dosežete še višje donose.

 

Povezave

https://www.semena.si/izdelek/mazar/
https://www.semena.si/
https://dutch-passion.com/en/cannabis-seeds/mazar?sqr=mazar

 

Semena konoplje

Spletna trgovina s konopljinimi semeni

Nedavno ogledani izdelki

Scroll to Top