Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Shaman – Dutch Passion

Shaman – Dutch Passion

Shaman je robustna zunanja rastlina s prevladujočo Sativo in hitrim cvetenjem v povprečju 8 tednov. Je enostavna za gojenje in primerna za začetnike. Je idealna sorta za gojenje na prostem in v rastlinjakih. Je zelo žilava in odporna, z dolgimi cvetovi in visokim donosom. Shaman je čudovite rožnate in vijolične barve v popkih v približno 50% rastline, ta lahko variira od svetlo rožnate do temno vijolične. Ima svežo, sadno in začinjeno aromo ter energičen dvig. Nudi vam sproščujoč in poživljajoč učinek.

THC = 5-10%

 

shaman

 

Genetika

Shaman je izvirna klasika Dutch Passion, ki je v zbirki že več desetletij in je še vedno zelo priljubljena. Razvita je bila za gojenje v rastlinjakih in gojenje na prostem. Shaman izhaja iz vzrejnega programa, v katerem je bil zgodnji Skunk križan s pisanim vijoličnim sevom. Ta program žlahtnjenja je bil izpopolnjen, ko se je pojavila zelo robustna sorta, ki jo je enostavno gojiti na prostem. Ta zanesljiv in zelo močan hibrid F1 je rezultat izjemno kakovostnega samca Purple #1 in samice Skunk. Je prevladujoča sorta Sativa z le majhnim deležem genov Indica. Zaradi tega je izjemna po visoki in videzu, vendar s hitrim časom cvetenja

 

Učinki

Shaman je zelo robustna vijolična sorta konoplje z rahlim ustvarjalnim ‘up-high’. Učinek je takoj prepoznaven kot učinek Sative. Prevladuje mentalni vidik, ki je veliko močnejši od fizičnega. Duševni učinek zagotavlja bolj energičen, socialno vzpodbudni vzpon. Shaman lahko povzroči tudi učinke, ki povzročijo globoko, filozofsko razmišljanje. To je dobra izbira, če iščete vrsto, ki vas bo ohranjala aktivne. To je idealna vrsta za dober pogovor ali na zabavi. Učinek je srednje močna in traja srednje dolgo.

 

Aroma in okus

Shaman ima kompleksen terpenski profil s pretežno svežo, sladko in pikantno aromo, njen okus je prav tako sladek in pikanten z bolj kislim pridihom. Poleg zelo edinstvenega videza ima ta robustna in vzdržljiva zunanja sorta tudi privlačen terpenski profil. Na splošno ima svežo, sladko in pikantno aromo. Aromo lahko najbolje opišemo kot sladko, sadno, cvetlično in začinjeno, z včasih kislimi in borovimi notami. Njen okus je predvsem sladek in pikanten, nekateri fenotipi imajo tudi nekoliko bolj kisel pridih, drugi pa nekoliko bolj borov, lesni značaj. Zaradi različnih fenotipov, ki jih najdemo v tem sevu, se najde nekaj za vsakogar. Zeleni fenotipi so običajno nekoliko                                                                                 .

 

shaman

 

Gojenje

Shaman je osupljiva, elegantna rastlina z jasnimi lastnostmi Sative. Njena struktura je bolj odprta in “raztegljiva”, listi so vitki in dolgi. Popki so dolgi z bolj zračno, odprto strukturo. Ima tudi dolge internodije med velikimi popki. Približno polovica rastlin razvije rožnato/vijolično barvo cvetov, od svetlo rožnate do popolnoma temno vijoličaste popke. Ko se sezona bliža koncu in temperature padajo, se bodo čudoviti vijolični odtenki pojavljali vedno bolj. Po izgledu je to res čudovita rastlina.

Shaman je odlična rastlina za gojenje v rastlinjakih in za gojenje na prostem. Je zelo odporna na gnilobo in glive. Zaradi odprte strukture cvetov jo to veliko manj moti. To ne pomeni, da ni dovzetna, vendar bo veliko bolje prenašala dolga obdobja slabega vremena. Dobro se znajde tako v zemlji kot v loncih. Lahko jo gojimo kot gverilsko rastlino, zelo dobro pa se obnese tudi v loncu na balkonu ali dvorišču. Zaradi njenega prevladujočega značaja Sativa lahko zraste precej velika, še posebej, če ste začeli z gojenjem pravočasno. Dobro se odziva na prelivanje in fimiranje in to lahko storimo večkrat med rastjo. Če se med cvetenjem vseeno preveč raztegne in postane prevelika, jo lahko tudi upognete in obrežete. Na nizozemskih zemljepisnih širinah potrebuje ta sorta približno do konca septembra/začetka oktobra, da konča cvetenje. V rastlinjakih je pripravljena za žetev v povprečju po 7-9 tednih.

Shaman je močna rastlina, ki ima čudovito strukturo božičnega drevesa, če ji pustite, da raste naravno. Če pa jo večkrat nataknete, se bo zelo močno razrasla v širino in dobili boste lepo grmasto rastlino. Rastline so v povprečju visoke med 1-2 metra, s pravilno predrastjo pa zrastejo tudi več kot 3 metre tako na prostem kot v (velikih) lončkih. Nekateri cvetovi res postanejo izjemno. Je čudovita dama s prevladujočo Sativo, ki bo osupnila! Shaman je prevladujoča sorta konoplje Sativa z veliko hibridno močjo. Zaradi njenega mehkega sladkega okusa v kombinaciji s čutnim dvigom je ta sorta prijetna za kajenje.

 

Čas cvetenja

Shaman ima povprečen čas cvetenja 8 tednov. Na prostem bo obdobje cvetenja trajalo do konca septembra oziroma do začetka oktobra. V rastlinjakih je v povprečju pripravljena na žetev v 7-9 tednih. Nekateri fenotipi so le malo hitrejši in bodo pripravljeni za žetev v 50 dneh, drugi potrebujejo malo dlje in lahko traja do 65 dni. Kljub temu, da gre za hibridno rastlino konoplje, se Shaman večinoma obnaša kot čista Sativa. Visoke elegantne rastline z vitkimi listi in dolgimi popki. Največja prednost te Sative je, da je zaradi genetike idealna za gojenje v bolj zmernih podnebjih. Ta hibridna semena konoplje dajejo dolge cvetove kot Sativa, vendar s kratkim in hitrim časom cvetenja Indice.

 

shaman

 

Donos

Ker je bil Shaman razvit kot rastlina na prostem in za gojenje v rastlinjakih, o pridelku na m2 običajno manj govorimo. Če pa vseeno podam oceno, je ta pridelek približno 400g/m2. Shaman se najbolje obnese na prostem in predvsem v rastlinjakih, kjer so možni pridelki več sto gramov na rastlino tudi pri pridelovalcih začetnikih. Rastline tukaj so v povprečju visoke med 2-3 metre. Večji kot je lonec in dlje kot traja rastna faza, večja lahko rastlina sčasoma zraste. V rokah izkušenega pridelovalca so možni pridelki okoli 500-750 gramov na rastlino.

Povezave:

https://www.semena.si/izdelek/shaman/

https://www.semena.si/

https://dutch-passion.com/en/cannabis-seeds/shaman?sqr=shaman

Semena konoplje

Spletna trgovina s konopljinimi semeni

Nedavno ogledani izdelki

Scroll to Top