Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Think Fast – Dutch Passion

Think Fast – Dutch Passion

Think Fast je edinstven hitro cvetoči dominantni hibrid Sativa. To je križanec znanega Auto Think Different in Power Planta. Njena genetika ji daje moč in hitrost cvetenja. Je fotoperiodična rastlina, ki jo je enostavno gojiti, zato je primerna tudi za začetnike. Je stabilna in robustna ter vzdržljiva sorta, ki je primerna za notranje in zunanje prostore. Povprečen čas cvetenja pri tej sorti je 8 tednov. Proizvaja pa aromatične popke z gosto belo prevleko iz smole.

THC = 10-15%
CBD = <0,05%
CBG = <0,05%
CBC = <0,05%
CBN = <0,05%

 

think-fast-1

 

Genetika

Think Fast je rezultat križanja med Think Different in posebej izbranim klonom našega klasičnega Power Planta, ki ga imenujemo zmagovalec konoplje. Prva generacija potomcev, ki se običajno uporabljajo za nadaljnjo selekcijo je pokazala nepričakovane rezultate. Ko autocvetočo rastlino križamo s sorto, ki ni autocvetoča, nobeden od potomcev ne bo cvetel samodejno. Genetiki pri Dutch Passion so odkrili, da te neautocvetoče rastline, ki nosijo autocvetoči gen, da znajo biti znatno hitrejše od svojih fotoperiodičnih staršev.

 

Učinki

Think Fast ustvari močan dvig, ki lahko traja več ur. Ta sorta zagotovo ne spada med šibke trave! Učinek je močan in dolgotrajen. Gre za kombinacijo dviga glave in telesa kamna, čeprav je mentalni učinek nekoliko bolj izrazit. Napetost daje energijo in je pogosto zelo poživljajoča, idealna za takrat, ko želite opraviti stvari. Začetni vzpon je rahlo evforičen in lahko spodbuja ustvarjalnost.
Če pokadite malo več Think Fast, se lahko pripravite na opojno omamljanje, ki vas bo čudovito sprostilo, a vas vseeno ne bo zazibalo v spanec. Ta vrsta ima jasen hibridni učinek, ki bo povzročil tako duševno kot fizično zastrupitev. Tudi zaradi tega je ta sorta zelo zanimiva tako za rekreativce kot za medicinske uporabnike. Zaradi močnega dolgotrajnega povišanja boste na koncu potrebovali manj trave in veliko bolj varčni boste s svojimi popki konoplje.

 

Aroma in okus

Think Fast ima dokaj zapleten terpenski profil, ki lahko nudi najrazličnejše vonjave in okuse. Kot rezultat križanja dveh dobro znanih staršev vam Think Fast zagotavlja okusen končni rezultat.
Pri večini rastlin prevladuje citrusni terpen z notami dizla, zelišč in bora. Včasih pa lahko najdemo tudi rastline, ki združujejo sladek in saden profil z več cvetličnimi notami. Lahko rečemo, da so vsi posebni in zlahka boste našli nekaj, kar vas bo pritegnilo.
Aroma te sorte je precej močna, vendar ne zelo ostra. Polni in kompleksni okus spodbuja čute. Znana je tudi po debeli, lepljivi beli smolni plasti, ki popke popolnoma prekrije proti koncu cvetenja.

 

 

Gojenje

Think Fast ima močno rast in hitro cvetenje zaradi prisotnih recesivnih genov samocvetenja. To zagotavlja, da je ta sorta pripravljena hitreje kot večina tradicionalnih vrst konoplje s prevladujočim fotoperiodom Sativa. To je sorta, ki res potrebuje spremembo svetlobnih ur (na 12/12 svetlobnega cikla v zaprtih prostorih in krajše dni na prostem), da začne proces cvetenja. Vendar je rast večja in hitrejša od tradicionalnih sort s svetlobnim obdobjem. To sorto lahko gojite v zaprtih prostorih in na prostem. Prvotno je bila razvita za gojenje v zaprtih prostorih, vendar se zaradi svojih hitrih avto genov zelo dobro obnese tudi v zunanji klimi. To je idealna rešitev za navdušence Sativa, ki živijo v zmernem podnebju, vendar ne želijo gojiti samodejnih cvetov. S pravo predrastjo v zaprtih prostorih lahko to postane prava pošast na prostem. Zraste lahko vse do 2-2,5 m. Pridelek na prostem lahko znaša od nekaj sto gramov do nekaj kilogramov. To je očitno povezano z rastnimi pogoji in številom ur sončne svetlobe na dan, pa tudi s stopnjo znanja in nege, ki jo nudi pridelovalec. V rokah strokovnjaka so možni zelo visoki donosi. Vendar se dobro znajde tudi v rokah začetnika.

Ta sorta se dobro odziva na krčenje, obrezovanje in superpridelovanje ter je dobra tudi za gojenje kot grm z več vrhovi. Cvetovi Think Fast imajo zelo debelo plast smole, zato so primerni tudi za pripravo hašiša ali drugih konopljinih koncentratov. V fazi cvetenja je srednje raztegnjena, mednodijska razdalja pa kratka do srednja. Ta prevladujoči hibrid Sativa je primeren tako za pridelovalce SOG kot SCROG. Seveda pa jo lahko gojite tudi naravno brez uporabe kakršnih koli tehnik gojenja. Think Fast je enostaven za gojenje pri začetnikah, zelo visoki donosi pa so možni v rokah strokovnjaka.

 

Čas cvetenja

Think Fast ima povprečni čas cvetenja približno 8 tednov. To je hitro cvetoči hibrid s prevladujočo Sativo, ki je zelo živahen in robusten. Obstajajo celo fenotipi, ki potrebujejo le 7 tednov, da popolnoma cvetijo. Ti fenomeni so podedovali nekoliko več genov Indice od Auto Think Different. Brsti teh rastlin so na splošno nekoliko bolj kompaktni in bolj lepljivi kot popki daljših cvetočih fenotipov. Na prostem v bolj zmernem podnebju bo Think Fast pripravljen oktobra. Čeprav so znani primeri, ko bi ga lahko obirali celo proti koncu septembra. Še preden so bile pripravljene nekatere tradicionalne rastline za fotoperiode na prostem. Zaradi hitrega cvetenja je ta sorta popolna za gojenje na prostem. Zaradi delne avtocvetne genetike ta sorta dobro prenaša nihanja temperature in je to ne bo motilo niti na prostem. Rastline so v povprečju visoke 2-3 m in se lahko tudi precej razrastejo v širino.

 

think-fast-3

Donos

Think Fast je hitra in močna sorta z visokim XL donosom. Notranji pridelek je v povprečju okoli 500 g/m2. V pravih rokah so mogoči še višji pridelki. Je enostavna za gojenje in jo lahko gojimo na vse možne načine. To sorto je enostavno ukrotiti. Nekateri fenotipi radi rastejo v višino. Pri teh ženskah s prevladujočo skupino Sativa je priporočljivo, da se rastlina po potrebi večkrat prelije. Nekoliko bolj kompaktni fenotipi prav tako radi rastejo v širino. Vse rastline lahko proti koncu cvetenja uporabijo nekaj opore, da močni cvetovi preprečijo, da bi se povesili pod lastno težo ali zlomili ob močnem vetru. Na splošno ta sorta zelo dobro uspeva in presenečeni boste nad visokim donosom v kombinaciji s kakovostjo te sorte konoplje!

 

Povezave

https://www.semena.si/izdelek/think-fast/

https://www.semena.si/

https://dutch-passion.com/en/cannabis-seeds/think-fast?sqr=think%20f

Semena konoplje

Spletna trgovina s konopljinimi semeni

Nedavno ogledani izdelki

Scroll to Top