Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Koriander

Latinsko: Coriandrum sativum Tip: Trajnica Višina: 22-30 cm Žetev: Listi 60-75 dni po rezanju. Semena 100 dni ali več. Okolje: Svetla stran, ki bo omogočala osemenitev Priporočen pH: 6,5 – 7,5. Raste tudi med 6,1-7,8. Zemlja: Globoka, rodovitna prst, dobro izsušena. Vzklitje: 14-21 dni/18-21,5°C. Prostor: 22-30 cm Nasvet: Ne presajajte, sadite v končni lonec. Vse kar jih bo postavilo v stres bo vplivalo na prehitro osemenitev.

Šifra: Koriander  - Royal Queen Seeds Kategorija: Oznaki: ,

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Loading...

Spremljevalne rastline Royal Queen Seeds:

Seme Koriander ​​ – lastnosti:

Latinsko: Coriandrum sativum
Tip: Trajnica
Višina: 22-30 cm
Žetev: Listi 60-75 dni po rezanju. Semena 100 dni ali več.
Okolje: Svetla stran, ki bo omogočala osemenitev
Priporočen pH: 6,5 – 7,5. Raste tudi med 6,1-7,8.
Zemlja: Globoka, rodovitna prst, dobro izsušena.
Vzklitje: 14-21 dni/18-21,5°C.
Prostor: 22-30 cm
Nasvet: Ne presajajte, sadite v končni lonec. Vse kar jih bo postavilo v stres bo vplivalo na prehitro osemenitev.

Opis:

Koriander (Coriandrum sativum) je močno zelišče z več zdravilnimi učinki, kulinarično uporabo in funkcijo spremljevalca. Bogat je s prehranskimi elementi, minerali in prehranskimi vlakninami, azijski obrok pa ne bi bil pravi brez peščice sveže nasekljanega koriandra. Semena, ko jih zdrobimo, so pomirjajoč tonik za želodčne motnje in lahko zmanjšajo vročino in znižajo raven holesterola. Prekomerna uporaba zdrobljenih semen povzroči narkotičen učinek, zato so jih v renesansi uporabljali tudi v ljubezenskih napitkih zaradi njihovih afrodizičnih lastnosti.
Koriander je vsestranska rastlina, ko jo imate na svojem vrtu. Odvrača listne uši, krompirjeve hrošče in grozno pajkovo pršico(spider mite). Kot ohlajen čaj, narejen iz zdrobljenih semen, ga lahko uporabimo kot foliarno pršilo za zajamčen način zatiranja pajčevih pršic (spider maitov), če že pridejo skozi vašo obrambo. Če svojemu vrtu dodate koriander, pomagate privabiti tahinidne muhe in različne parazitske osi, ki plenijo hude hrošče ali njihove ličinke. Enostaven za gojenje dobi koriander dva plusa kot spremljevalec.

Pakiranje

Akcijski izdelki

Scroll to Top