Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Loading...

Lucerna

0,99

Šifra: Royal Queen Seeds-53 Kategorija: Oznaki: ,
Počisti
Loading...

Spremljevalne rastline Royal Queen Seeds:

Seme Lucerna ​​ – lastnosti:

Latinsko: Medicago sativa

Tip: Trajnica, krmna stročnica

Višina: do100 cm

Žetev: 3-4 krat na leto

Okolje: Toplejše temperature, odporna na sušo, preveč zalivanja lahko povzroči plesen.

Priporočena pH: 6,8 – 7,5

Zemlja: Visoka zahtevnost za fosfor v tleh

Vzklitje: 7-10 dni / 18,5-29,5°C

Prostor: 15-35 cm

Nasvet: Avtotoksičnost. Kar pomeni, da semena Lucerne težko rastejo na obstoječih sestojih Lucerne. Priporoča se sajenje na drugo mesto.

 

Opis:

Lucerna(Medicago sativa) je globoko zakoreninjena trajnica iz družine graha. Pogosto jo imenujejo "kralj hrane". Je namreč ena najzgodnejših pridelkov, udomačenih s strani človeka. Lucerna, je tudi cenjena krma za živali in se zaradi visoke prehranske vrednosti goji kot silaža. Beseda lucerna izhaja iz arabskega al-fac-facah, kar se dobesedno prevaja kot "oče vse hrane".

Lucerna ima veliko esencialnih vitaminov in mineralov, vključno z vsemi vitamini skupine B, A, D, E, K in biotinom.

Lucerna je idealna spremljevalna rastlina, saj fiksira dušik in kopiči železo, magnezij, kalij in fosfor. Globoke korenine pomagajo razbiti tla, povečajo vdor vode in njeno zadrževanje ter upočasnjujejo izhlapevanje vode. Čaj iz suhih pecljev je znan tonik, ki spodbuja rast v drugih rastlinah. Uporabi se kot foliarno gnojilo. Lucerna odganja strašnega hrošča »travniška stenica« (kot sta rjava lipovka in rdeči škratec), hkrati pa privablja prijatelje na vaš obliž, kot so dame, hrošči in morski hrošči. Ko zrastejo do metra visoko, jih je treba obrezati.

So idealen zeleni gnoj ali mineralno bogat dodatek k vsakemu kompostu. Semena, ko kalijo, so priljubljena sestavina pri solatah.

Pakiranje

Akcijski izdelki

Scroll to Top