Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Melona »Retato degli ortolani«

1,49

Melona »Retato degli ortolani« je klasična sorta mrežaste melone, z zelo disečim oranžnim mesom ter zeleno rumeno lupino. Plodovi teže 1,2 – 1,3 kg. Ta vzgojo potrebuje veliko toplote, zemljo bogato s humosom in vodo, lahko jo vzgajate v rastlinjaku in prostornih sadilnih vrečah. Na eni rastlini pustite od 2 – 3 plodove, da dozorijo pozno v poletje.
Šifra: 826deeebc0b4 Kategorija:

Ni na zalogi

Loading...

Zakaj kupiti Eko seme melone »Retato degli ortolani«:

  • EKO (semena so certifirana za ekološko pridelavo).
  • Lokalno prilagojena.
  • Odlična kaljivost.
  • Netretirana semena.
  • Niso GSO (gensko spremenjeni organizmi).

 

Melona je enoletnica, ki napravi do 5 metrov dolge poganjke. Stebla so debela, okrogla in dlakava. Oprijema se z viticami. Srčasti listi so 8 do 25 cm dolgi in široki. Listni rob je drobno nazobčan. Je enodomna rastlina. Vsaka rastlina ločeno razvije ženske in moške cvetove. Cvetovi so rumene barve. Plod je okrogla jagoda, običajno razbrazdana in zelene ali rjavkaste barve.

Plod je težak od 0,5 do 1 kg, pri nekaterih sortah tudi več kot 3 kg. Če je plod velik, se na eni rastlini razvijeta ena ali dve meloni. Meso ploda je zelene, rumene, oranžne, bele ali rožnate barve. Plod vsebuje podolgovata ploščata semena. Žužkocvetka. Gnojenje z organskimi gnojili.

Melona potrebuje za svojo rast  25 °C  ali več. Sadimo na sončna, topla in zavetna rastišča. Sence ne prenese. Uspeva na vseh vrstah vrtnih tal. Potrebuje dobro odcedno, stalno vlažno in s hranili bogato zemljo. Zime ne preživi na prostem.

Akcijski izdelki

Scroll to Top