Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Motovilec »VIT«

2,49

Ekološko seme Motovilec »VIT«.  Motovilec Vit je okusen motovilec, ki oblikuje velike rozeta s srednje velikimi, ovalnimi, temno zelenimi listi. Zgodnja sorta, hitro rastočega motovilca s temno zelenimi okroglimi listi. Prvi pridelek se pričakuje v 60 dneh od prve setve. Gojimo ga na prostem vrtu ter rastlinjaku. Primeren za jesensko in zimsko pridelavo.
Šifra: d305fa5aa649 Kategorija:

Availability: 8 na zalogi

Loading...

Zakaj kupiti Eko seme motovilec »Vit«:

  • EKO (semena so certifirana za ekološko pridelavo).
  • Lokalno prilagojena.
  • Odlična kaljivost.
  • Netretirana semena.
  • Niso GSO (gensko spremenjeni organizmi).

 

Motovilec Vit je okusen motovilec, ki oblikuje velike rozete s srednje velikimi, ovalnimi, temno zelenimi listi. Sejemo ga lahko enakomerno po celi površini ali v vrste (lažje okopavamo). Setveno površino rahlo prekrijemo z zemljo ali slamo, zato, da ga do kalitve senčimo in skrbimo za enakomerno vlažnost.

Liste trgamo posamično ali porežemo celo rozeto in pustimo, da poženejo novi. Da bolje prezimi, ga prekrijemo s kopreno ali smrečjem. Seme motovilca je eno redkih, katerega kaljivost je boljša, če je staro.

Za dobro klitje potrebuje vsaj nekaj dni nizkih temperatur. Če semena za določen čas izpostavimo nizkim temperaturam, jih damo za teden dni v hladilnik ali za tri dni v zamrzovalnik, bodo bolje vzklila.

Akcijski izdelki

Scroll to Top