Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Por »Gigante de inverno 2«

1,49

Por »Gigante de inverno 2« je srednje zgodnja sorta. Beli del stebla je srednje dolg. Prezimi na prostem. Preživi tudi ostre zime, hkrati pa je dobra jesenska sorta. Beli del stebla se uporablja v solatah, juhah, žaru … Posajene rastline obilno zalivajte. Najboljši pridelek se pričakuje v lahkih, vlažnih ilovnatih tleh.
Šifra: c35db77981a2 Kategorija:

Ni na zalogi

Loading...

Zakaj kupiti Eko semena por »Gigante de inverno 2«:

  • EKO (semena so certifirana za ekološko pridelavo).
  • Lokalno prilagojena.
  • Odlična kaljivost.
  • Netretirana semena.
  • Niso GSO (gensko spremenjeni organizmi).

Vsebuje vitamine A, C, B1, B2, B6, E, in balastne snovi ter minerale kalij, fosfor, magnezij in železo. Alicin je žveplova učinkovina, ki sicer oddaja neprijeten vonj, vendar ima veliko zdravilnih učinkov. Je eterično olje, ki se imenuje alilno gorčično olje, in vsebuje žveplo, rastlini pa daje njen tipičen okus. Temu olju pripisujejo antibakterijsko delovanje. Prav zaradi tega je por v zdravilstvu zelo cenjen kot naravni antibiotik. Porov in česnov sok lahko uničita bakterije, glivice in kvasovke, tudi če sta zelo razredčena. Čaj iz čebule in pora so na Kitajskem dolgo časa uporabljali za zdravljenje vročine, glavobola in kolere.

Uspeva na polsenčni legi že nad 7°C, optimalne temperature za rast so okoli 20°C. Potrebuje rahlo zemljo, zato mu presajanje koristi.

Akcijski izdelki

Scroll to Top