Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Prava krebuljica

Latinsko: Anthriscus cerefolium Tip: Trajnica, zimzelena Višina: 40-70 cm Žetev: Zrela v 42-56 dneh. Maj – Oktober Okolje: Sončni ali senčni predeli, ohranjati vlažno okolje, ne mara vročine in suše Priporočen pH: 5,5 – 7,0. Zemlja: Bogata tla, ilovnata tla z veliko komposta Vzklitje: 7-14 dni/13°C. Potrebna svetloba za vzklitje Prostor: 20-30 cm Nasvet: Odganja listne uši in druge žuželke.

Šifra: Prava krebuljica - Royal Queen Seeds Kategorija: Oznaki: ,

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Loading...

Spremljevalne rastline Royal Queen Seeds:

Seme Prava krebuljica​​ ​​ – lastnosti:

Latinsko: Anthriscus cerefolium
Tip: Trajnica, zimzelena
Višina: 40-70 cm
Žetev: Zrela v 42-56 dneh. Maj – Oktober
Okolje: Sončni ali senčni predeli, ohranjati vlažno okolje, ne mara vročine in suše
Priporočen pH: 5,5 – 7,0.
Zemlja: Bogata tla, ilovnata tla z veliko komposta
Vzklitje: 7-14 dni/13°C. Potrebna svetloba za vzklitje
Prostor: 20-30 cm
Nasvet: Odganja listne uši in druge žuželke.

Opis:

Prava krebuljica(Anthriscus cerefolium) je nežna rastlina, ki ljubi senco. Spominja na peteršilj, vendar ima okus janeža ali sladkega korena. Priljubljena je bila že med starimi Rimljani, bila je uporabljena za aromatiziranje v juhah ali za žvečenje, da zavira apetit na dolgih marših. Rast rastline v višino je do šestdeset centimetrov. Cvetove nenehno upognite navzdol, da odložijo cvetenje in spodbudijo grmičasto rast.

Trdna stena koristnih rastlin obkroža vaše izbrane rastline in jih varuje. Uši in beli muharji se odbijajo, ker privablja čebele in majhne parazitske osi, ki se prehranjujejo z ličinkami sovražnih vrst žuželk. Pravo Krebuljico je treba zasaditi neposredno na vrt. Drobna semena potresemo v plitvo skopano brazdo in dolijemo vodo. V štirinajstih dneh bi poganjke morali redčiti in do šestega tedna bodo pripravljeni za uporabo. Če pustimo nekaj cvetnih glav zrelih, si bomo zagotovili semena za naslednje leto.

Pakiranje

Akcijski izdelki

Scroll to Top