Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Rdeča detelja

Latinsko: Trifolium pratense Tip: Trajnica. zimzelena Višina: 20-60 cm Žetev: Do 3x letno. Začetno: 60-70 dni, sledi v intervalu od 30 do 35 dni. Okolje: Polno sonce, vlažna tla. Priporočen pH: 6,0 – 7,2. Raste tudi med 5,5-7,5 pH Zemlja: Zelo izsušena tla, raste tudi v vlažnih tleh. Vzklitje: 7-10 dni / 25°C, minimum 3°C. Prostor: 20-25 cm Nasvet: Žetev je naj pred cvetenjem oz. v zgodnji fazi cvetenja

Šifra: Rdeča detelja Kategorija: Oznaka:

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Loading...

Spremljevalne rastline Royal Queen Seeds:

Seme Rdeča detelja​​ – lastnosti:

Latinsko: Trifolium pratense
Tip: Trajnica. zimzelena
Višina: 20-60 cm
Žetev: Do 3x letno. Začetno: 60-70 dni, sledi v intervalu od 30 do 35 dni.
Okolje: Polno sonce, vlažna tla.
Priporočen pH: 6,0 – 7,2. Raste tudi med 5,5-7,5 pH
Zemlja: Zelo izsušena tla, raste tudi v vlažnih tleh.
Vzklitje: 7-10 dni / 25°C, minimum 3°C.
Prostor: 20-25 cm
Nasvet: Žetev je naj pred cvetenjem oz. v zgodnji fazi cvetenja.

Opis:

Rdeča detelja (Trifolium pratense) je tako kot njena sorodnica bela detelja neprekosljiva spremljevalka. Fiksni dušik se sprošča v sosednja tla, ko rastlina propada. Bližnje rastline, postanejo bogato zelene s tem počasnim sproščanjem organskih hranil. Zdravilne lastnosti rdeče detelje so številne. Je eden najbogatejših naravnih virov izoflavonoidov, ki so vodotopne spojine, ki se obnašajo kot estrogen. Zaradi tega je uporabna pri zdravljenju simptomov menopavze in pomaga pri preprečevanju osteoporoze. Rdeča detelja je blagodejna pomoč pri opuščanju kajenja in je bogat vir mineralov.

Robustna in tolerantna na številne vremenske razmere, rdeča detelja ohranja rahla tla zato voda lažje prodre in se lažje zadrži. Temno rožnati pom pom cvetovi na svojem cvetnem klasu zagotovo pritegnejo vrste dobrih žuželk, ki ljubijo nektar. Rdeča detelja zagotavlja počasno sproščanje organskega dušika vašim lačnim rastlinam. Deluje tudi kot živa zastirka in je bogat vir mineralov kot zeleno gnojilo.

 

Akcijski izdelki

Scroll to Top