Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Sladka bazilika​​

Latinsko: Ocimum basilicum Tip: Letnica. Zimzelena Višina: 30-130 cm (30-45 cm) Žetev: Zrelost: 8-10 tednov od zasaditve. Okolje: Toplo okolje, polno sonce, občutljiva na mraz, suhi pogoji. Priporočen pH: 5,5 – 6,5. Raste tudi med 5,1-8,5. Zemlja: Ohlapna, dobro odcejena in povprečno bogata s kompostom. Vzklitje: 5-10 dni/nad 21°C Prostor: 22-30 cm narazen Nasvet: Bazilika pomaga odganjati muhe, komarje in uši.

Šifra: Sladka bazilika​​ - Royal Queen Seeds Kategorija: Oznaka:

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Loading...

Spremljevalne rastline Royal Queen Seeds:

Seme Sladka bazilika​​ – lastnosti:

Latinsko: Ocimum basilicum
Tip: Letnica. Zimzelena
Višina: 30-130 cm (30-45 cm)
Žetev: Zrelost: 8-10 tednov od zasaditve.
Okolje: Toplo okolje, polno sonce, občutljiva na mraz, suhi pogoji.
Priporočen pH: 5,5 – 6,5. Raste tudi med 5,1-8,5.
Zemlja: Ohlapna, dobro odcejena in povprečno bogata s kompostom.
Vzklitje: 5-10 dni/nad 21°C
Prostor: 22-30 cm narazen
Nasvet: Bazilika pomaga odganjati muhe, komarje in uši. Listi bazilike imajo najboljši okus tik pred cvetenjem. Obnaša se kot letnica, čeprav obstaja kakšna možnost zmrzali.

Opis:

Sladka bazilika(Ocimum basilicum) je tako cenjena, da velja za kraljevo zelišče. Z velikim, mehkim, bujnim in dišečim listjem je eno najbolj razširjenih kulinaričnih zelišč na svetu. Sladka bazilika je nepogrešljiva večinoma v malezijski in indonezijski kuhinji, tudi tajski zeleni kari nima okusa, dokler se ne doda bazilika. Široki listi so enostavni za nego in uspevajo v toplejših mesecih, saj lahko prenašajo delno senco in cvetijo, če bo dovoljeno.
Kot spremljevalna rastlina, sladka bazilika privablja na svoj vrt metulje in številne koristne plenilske ose. Sladek vonj bazilike v zraku deluje kot sredstvo za preganjanje listnih uši, majskih hroščev, komarjev, paradižnikovih moljev in bele mušice-znana tudi kot rastlinjakov ščitar. Kadar jo gojimo iz svežih semen, jo lahko sejemo neposredno v zemljo ali v posodo. Na površino položite ščepec semen in rahlo pokrijte z mešanico zemlje. Redno obrezujte cvetove in mlade poganjke, da spodbudite zdravo rastlino z bujnim videzom.

Akcijski izdelki

Scroll to Top