Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Učinki konoplje – izkoriščanje učinkov Indice, Sative in hibridov konoplje

Učinki konoplje – izkoriščanje učinkov Indice, Sative in hibridov konoplje

Za učinkovito izkoriščanje učinkov Indice, Sative in hibridov konoplje, je potrebno poznati njihove učinke

učinki konoplje
Učinki konoplje – Učinki konoplje – izkoriščanje učinkov Indice, Sative in hibridov konoplje.

Konoplja. Najbolj stigmatiziran, senzacionaliziran, omalovažen majhen botanični prijatelj iz narave. Večina nas je bila vzgojenih ob ideji, da je marihuana slaba in da so uporabniki konoplje, v življenju leni, površni, ki “ne morejo delati”. Ugled temelji na napačnih informacijah in popolni farsi. A šele, ko boste začeli razumeti, kakšni so učinki konoplje, njene koristi in znanost, ki se skriva za kanabisom, boste razumeti, kako lahko magične spojine v njej, dejansko dvignejo, motivirajo, izboljšajo hrano, glasbo, umetnost in pomagajo pri ustvarjanju. To pa se sliši malo manj grozno, kajne?

Torej, tako, kot si lahko pozorno sestavite svoj seznam predvajanja glasbe, da bi dobili pravi “vibe”, za pravi dogodek, bi morali razmišljati tudi o uporabi konoplje v vsakdanjem življenju. Z izbiro prave sorte konoplje, s pravimi aromami in pravim ravnotežjem kanabinoidov in terpenov, lahko resnično ustvarite ritual, ki je popolnoma prilagojen vašim potrebam.

Konoplja je, zaradi svojih medicinskih lastnosti, že od nekdaj dobro dokumentirana. Zapisi o terapevtski uporabe konoplje so stari že več kot 5000 let. Predvsem v vzhodni medicini, je ta tema dobro obravnavana in se pogosto uporablja.

Pridelav konoplje zaradi njenih zdravilnih lastnosti

Preprosta pridelava marihuane se je pričela v hindujskih gorah Pakistana. Marihuana se je gojila zaradi svojih prednosti uporabe celotne rastline in njenih zdravilnih lastnosti. Ugotovljeno je bilo, da konoplja v podnebju med 30° in 50° zemljepisne širine, za ras potrebuje manj časa, je močnejša, ima smolasto težke cvetove, ki imajo močnejše učinke. Te rastline konoplje so sedaj znane kot Cannabis Indica. V ekvatorialnih regijah (predvsem jugovzhodne Azije), med 0° do 30° zemljepisne širine, pa uspevajo višje, in bolj “duševno vznemirljive” rastline, ki jih poznamo pod imenom Cannabis Sativa.

Gojenje v zaprtih prostorih, eksperimentalna pridelava, navzkrižno opraševanje in nadzorovani elementi, kot so svetloba in toplota, je pridelovalcem omogočila vzgojo različnih vrst marihuane. S tem so lahko ustvarili in prilagodili nešteto terapevtskih koristi konoplje. Z razvojem hibridov, so se razvijali tudi edinstveni kanabinoidni in terpenski profili in uporabljajo različni okusi, arome, možganski učinki in zdravstvene koristi kanabisa.

Učinki konoplje – INDICA VS. SATIVA VS. RUDERALIS

Učinki konoplje
Razlika med vrstami konoplje in učinki konoplje.

Kakšna je torej razlika med vrstami konoplje? Vse se začne, ko razumemo, da so vse vrste kanabisa nastale z uporabo treh primarnih vrst marihuane. To so Cannabis Indica, Cannabis Sativa in Cannabis Ruderalis.

Cannabis Sativa

Cannabis Sativa je znana po svoji visoki in ozki obliki rastline ter listov. Ob njenih zdravilnih lastnostih, je uporabna celotna rastlina. Uporabna so njena stebelna vlakna, prav tako pa se uporablja za pridelavo olj in zdravilnih tinktur, kajenje in med starodavnimi duhovnimi rituali.

Cannabis Sativa je znana tudi po svoji sposobnosti, da zmanjšuje anksioznost, depresijo, lajša migrene, slabost, bolečine in vnetja. Cannabis Sativa je znana tudi po svoji sposobnosti, da razvije raznolikost arom. Od zemeljskega do sladkega in sadnega. Sativa hitro vpliva na možgane, zato se uporablja kot sprožilec za energične, vzvišujoče in umetniško navdihujoče učinke. Kljub temu, da Sative praviloma niso premočne in imajo naravno nizko vsebnost THC, se boste ob uporabi počutili, kot, da ste zaužili malo večjo “dozo” kofeina. Zato poskrbite, da boste, s svojo izbiro sorte konoplje, poiskali za pravo ravnovesje. Rastline iz rodu “Sativa” pogosto proizvajajo majhne dlačice ali pestiče, ki so oranžne barve, zaradi česar jih je nekoliko lažje identificirati.

Sorte iz rodu “Sativa“, so dejansko nekoliko težje za gojenje. Zrastejo lahko do višine tudi preko dveh metrov, kar otežuje rast v zaprtih prostorih. Lastnost “Sative” je tudi nekoliko daljši postopek gojenja, ki lahko do cvetenja, traja tudi do šest mesecev. Nato pa še polnih 10 do 16 tednov, po cvetenju, za zorenje.

Cannabis Indica

Cannabis Indica je tip s povsem drugačnimi “krediti”. Indica je znana po svojem nizki rasti in košati obliki rastline ter širših listih, temno zeleni barvi (zaradi visoke vsebnosti klorofila in hindu Kuša).

Indica, z visoko vsebnostjo THC in vsebnostjo CBD, je rod konoplje, znan po svojem učinku na epileptične epizode pri otrocih in odraslih. Vpliva tudi na del možganov, ki nadzoruje nenamerne kontrakcije mišic, znana pa je tudi njena anti-spazmodična narava. Indica je znana tudi po svojih lastnostih pri odpravljanju bolečin, koristnih učinkih pari spanju in vlogi, ki jo igra pri lajšanju bolečin pri avtoimunskih boleznih.

Cannabis Indica je znana po svoji medicinski in rekreativni uporabi, saj je bistveno lažja za gojenje in ima krajšo dobo rasti. Indica je pogosto znana tudi, kot vijolična trava, saj proizvaja bolj vijolične barve.

Kar zadeva gojenje, je čas cvetenja 8 do 12 tednov, čemur sledi še 6 do 8 tedensko obdobje zorenja. Čeprav, v primerjavi s sativami, običajno poskrbi za nekoliko nižji donos, ima veliko višjo vsebnost THC, zaradi česar je po sortah iz rodu Cannabis Indica, posledično večje povpraševanje.

Cannabis Ruderalis

Mislim, kdo? Cannabis Ruderalis je, manjši od vseh, dva metra visok, a trden fant ;-). Tisti, ki mu nihče ne posveča pozornosti, dokler nečesa ne potrebuje. In potreba po njem hitro narašča, zato hitro pridobiva tudi na priljubljenost.

Čeprav nikjer ne boste našli čiste ruderalis sorte, je le ta znana po svoji sposobnosti preživetja in uspeha, tudi v precej težkih pogojih. Ob vseh svojih odličnih sposobnostih, da je super odporna tudi na poškodbe in bolezno. Je pa tudi resnično dober partner za navzkrižno opraševanje. Sorte iz rodu Cannabis Ruderalis proizvedejo debela stebla z gostimi vlakni. Čas cvetenja je 21 do 30 dni, s kratkim ciklusom zorenja, nizko vsebnostjo THC in visoko vsebnostjo CBD. Konec koncev se je Ruderalis hitro prepoznal, kot popoln za hibridno ustvarjanje, saj se z njegovo pomočjo lahko ustvari hibridne sorte, pri katerih se olajša proces gojenja.

HIBRIDI

Učinki konoplje
Zdravilne lastnosti in učinki konoplje.

Hibridno gojenje je tisto, kar zdravilne koristi konoplje naredi tako vznemirljive in tako neskončne naravne. Z združevanjem lastnosti različnih sort in semen, lahko pridelovalci proizvedejo nove sorte, ki imajo zelo specifične, znanstvene in merljive učinke.

Čeprav so hibridi Indice najbolj priljubljeni, ker vedno poskrbijo za psihotropni učinek, se hibridi sative tudi proizvajajo in so široko dostopni. Med gojenjem hibridov, na splošno gledano, gredo le ti skozi štiri generacije ciklov gojenja, da dobijo resnično očiščen končni hibrid in vse njegove lastnosti, še preden je na voljo potrošnikom. Rastline so holistične narave (kar pomeni, da so vplivi okolja, kot so:

  • podlaga,
  • svetloba,
  • temperatura,
  • metode žetve in sušenja.

Zato so na tržišču dobavljiva semena konoplje oz. sadike različnih proizvajalcev (z licenco), a kljub temu dobite izdelek, ki ima drugačen okus in vonj. Dramatično drugačen od prejšnjega. Dokler se DNA ne spremeni, so to samo prednostne razlike.

Torej, kateri so najboljši sorte sative ali najboljše sorte indice?

To je popolnoma je odvisno od posameznika, razlogov pa je na tisoče.

A tukaj so nekatere od najbolj priljubljenih, za tiste, ki jih želijo spoznati:

Jack Herer: Sativa, prijazna za dnevno uporabo
Izvor: Nizozemska
Mix: Haze, Northern Lights, Shiva Skunk
Učinki konoplje: sreča, energičnost, osredotočenost
Zdravstvene koristi: lajša stres, depresijo, utrujenost
Arome: pikanten, po iglavcih in zemlji
Uporabniki poročajo, da ne občutijo »padca« ali »sesutja«

Blue Dream: Indica Dominantni hibrid, za večerno uporaba
Izvor: Zahodna obala – Kalifornija
Mix: Blueberry Indica, Sative Haze
Učinki konoplje: popolna sprostitev telesa, sreča, vzvišenost, ustvarjalnost, sproščenost, nežen možganski učinek
Zdravstvene koristi: lajša stres, depresijo, pomaga pri izgubi apetita
Arome: jagode
Visok vsebnost THC, neposredni učinek

Harlequin: Sativa Dominantni hibrid, prijazen za dnevno uporabo
Izvor: Zahodna obala – Washington
Mix: Colombian Gold Indica, Swiss Landrace
Učinki konoplje: bistra glava, sproščanje mišic, ne da bi to povzročalo zaspanost ali evforijo
Zdravstvene koristi: lajša bolečine in anksioznost
Arome: zemeljski, mošus, sladki mango
Visoko razmerje CBD – 5 : 2

Northern Lights:: Indica, za večerno uporabo
Izvor: Zahodna obala – Seattle
Mix: potomka Afghan in Thai Landraces
Učinki konoplje: sproščenost, veselje, zaspanost, splošen občutek dobrega počutja
Zdravstvene koristi: lajša stres, nespečnost, depresijo, lajša bolečine
Arome: sladko, pikantno
Močni psihoaktivni učinki

Afghan Kush: čista Indica za večerno uporabo
Izvor: afganistansko gorovje Kush na afganistansko/pakistanski meji
Mešanica: čista
Učinki konoplje: občutek moči, sproščenost, zaspanost, lakota
Zdravstvene koristi: blaži nespečnost, bolečine, stres
Arome: zemeljski, borovci
Zaščiteni genotip

Kaj ponuja tržišče?

Na trgu je na tisoče hibridov, sativ in indic, tako, da je priporočljivo, da se pričnete uvajati počasi in previdno. Začnite z raziskovanjem različnih sort in resnično poiščite čim več uporabniku prijaznih povratnih informacij, da boste odkrili, kaj je primerno za vas. Ob zapisih o vrstah marihuane na našem blogu, je na spletu na voljo na stotine mest z opisi in izkušnjami uporabnikov. Prebrskajte med tistimi z zanesljivimi ocenami.

Torej, ugotovite, kaj iščete in kakšne so vaše potrebe. Najdite osnovne informacije in se pozabavajte s tem! Ker, v nasprotju s splošnim prepričanjem, nič ne naredi seznama opravil bolj zanimivega in zadovoljujočega, kot lastne izkušnje.

Semena konoplje

Spletna trgovina s konopljinimi semeni

Nedavno ogledani izdelki

Scroll to Top