Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Vrste marihuane – Chronic Thunder, hibrid, ki premore ogromno moči

Vrste marihuane – Chronic Thunder, hibrid, ki premore ogromno moči

Vrste marihuane – Chronic Thunder

Že če samo nekdo izgovori besedo »Chronic Thunder«, lahko nekatere rahlo stisne pri srcu in povzroči strah, ker ob tem marsikdo pomisli na bliskanje na nebu. Cvetovi vrste marihuaneChronic Thunder, zaradi svoje močne pokritosti s kristali, premorejo ogromno moči. Vsebnost THC je lahko tudi do 20%. V zmernih količinah je primerna za večerno sprostitev.

Njegova starša nista nihče drug, kot slavni Chronic in Alaskan Thunder, dve legendi, da so ju križali pri Barney’s Farm*. Slednji je močna sativa*, ki v celotnem telesu ustvari energijo, medtem pa je prvi uravnotežena sorta s svetovnim ugledom.

[btn text=”Hiter nakup semen Chronic Thunder na Semena.si” borderradius=”6px” link=”https://www.semena.si/semena-konoplje/chronic-thunder” tcolor=”#ffffff” bcolor=”#81d742″ bordercolor=”#000000″ thovercolor=”#000000″]

Chronic Thunder je odlična rastlina za tiste, ki se šele spoznavajo z gojenjem konoplje. Je trmast, z debelimi stebli in vejami ter odlično odporen na vremenska nihanja. Zaradi gostote popkov, velja za zelo zmogljivo in visoko donosno sorto.

Učinki

Vrste marihuane - Chronic Thunder
Za cvetove vrste marihuane – Chronic Thunder je značilno, da so močno prekriti s kristali.

Učinki Chronic Thunder se pričnejo čutiti po približno 15 minutah po uporabi. Zato je pomembno, da se prilagodi količina, ki jo uporabim, saj lahko v nasprotnem primeru (zaradi visoke vsebnosti THC), povzroči močnejšo zadetost.

Prinaša evforičen efekt, ki se širi po glavi, dokler popolnoma ne odpravi skrbi, izboljša pa tudi razpoloženje, zato uporabniki občutijo notranje veselje. Pri nekaterih lahko pomaga pri osvoboditvi duševnih in fizičnih zavor in subtilno poveča zaupanje, kar lahko, sicer preprosto noč, spreobrne v večer romantike. Zato je Chronic Thunder odličen spremljevalec pred spanjem z ljubljeno osebo.

Najbolje, da se izogibate uporabi vrste marihuaneChronic Thunder zjutraj ali zgodaj popoldne, saj lahko njegov učinek kontra-produktivno vpliva v dneh, ki imate polno dela.

Vonj

Chronic Thunder ima oster vonj, ki je prepleten s precej močnim vonjem po dizelskem gorivu. Vsebuje tudi podtone začimb, kot sta poper in cimet, ki poudarjata njegovo subtilno kislost, pri uporabi pa se sprosti njegova zemeljska aroma, ki zlahka zapolni prostor.

Okus

Chronic Thunder ima tudi precej oster okus po dizlu, ki lahko povzroči kašljanje. Za zmehčanje okusa poskrbita subtilni okus mokre zemlje in sladkega cimeta. Po izdihu v ustih pusti pikanten priokus, ki spominja na poper.

Neželeni učinki

Razen tipičnih suhih oči in občutka “bombažnih ustnic”, lahko nekateri uporabniki izkusijo stanje, imenovano “ozelenitev”. Za to stanje je značilna začasna omotica, ki se lahko razvije v subtilen občutek paranoje, pri nekaterih pa se lahko pojavi tudi blažji glavobol. Zato je bolje, da pričnete z nižjimi odmerki, ki jih potem postopoma povečujete.

Medicinska raba

Chronic Thunder je sorta z impresivnimi farmakološkimi koristmi. Njegova terapevtska vrednost je v učinkih kanabinoidov (THC in CBD), kar zagotavlja uspešen boj proti neštetim bolečinam. Zmanjšuje stres, očisti um in izboljšuje razpoloženje. Umirja strah, ki ga prinaša delo, šola in življenje na splošno. Ugodno deluje tudi v boju z depresijo, anksioznostjo in drugimi težavami duševnega značaja, kot je npr. PTSD.

Chronic Thunder je naravno sredstvo proti bolečinam. Pomaga pri blaženju nešteto bolečin, vključno z glavoboli in krči. S svojimi protivnetnimi lastnostmi zmanjšuje rdečico in otekline. Njegov sedativni učinek pomaga pri nespečnosti, izboljša pa tudi kakovost in količino spanca.

[btn text=”Hiter nakup semen Chronic Thunder na Semena.si” borderradius=”6px” link=”https://www.semena.si/semena-konoplje/chronic-thunder” tcolor=”#ffffff” bcolor=”#81d742″ bordercolor=”#000000″ thovercolor=”#000000″]

Gojenje

Vrste marihuane - Chronic Thunder
Gojenje vrste marihuane – Chronic Thunder

Pri gojenju na prostem, lahko Chronic Thunder prenese številne nepredvidljive dejavnike, ki lahko vplivajo na njegovo rast. Prepih in veter pomagata okrepiti njegove veje, medtem pa lahko naravna sončna svetloba in vremenske spremembe, sprožita spremembo barv. Seveda pa mora biti zaščiten pred zmrzaljo.

Chronic Thunder ni visoka rastlina in v zaprtih prostorih redko preseže višino 100cm. Ker pa je po naravi precej košat, lahko v svoji krošnji zadrži vlago, zato se lahko, če jih pustite brez nadzora, na rastlini razvije plesen. Za uspešno rast je potrebno odstranjevanje nekaterih širokih listov in suhih vej. Na ta način se omogoči boljša razporeditev svetlobe in zraka, tudi v spodnjih vozliščih. Da ne omenjamo, da to tudi re-distribuira hranilne snovi. Priporoča se namestitev močnega prezračevalnega sistema.

V času cvetenja so cvetovi oz. vršički gosti in med zorenjem postajajo vedno težji. Kljub temu, da so veje vrste marihuaneChronic Thunder močne in trpežne, je priporočljivo, da se jim priskrbi dodatna opora.

Čas cvetenja

V zaprtih prostorih oz. “Indoor”

Chronic Thunder potrebuje 7 do 9 tednov, da se popolnoma razcveti, pridelovalci pa lahko pričakujejo med 500 do 600g pridelka na kvadratni meter.

Na prostem oz “Outdoor”

Chronic Thunder dozori med zadnjim tednom v septembru in sredino oktobra. Ko bo pripravljen za žetev, lahko pridelovalci pričakujejo približno 600g pridelka na rastlino.

Chronic Thunder je ena izmed bolj priljubljenih sort med gojitelji, da pa se boste lažje odločili, katera sorta je najbolj primerna za vas, pa lahko dodatne opise še nekaterih drugih vrst marihuane, najdete na povezavi TUKAJ.

Semena konoplje

Spletna trgovina s konopljinimi semeni

Nedavno ogledani izdelki

Scroll to Top