Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Vrste marihuane – Durban Poison, dišeča in aromatična izkušnja

Vrste marihuane – Durban Poison, dišeča in aromatična izkušnja

Vrste marihuane – Durban Poison

Rastlina vrste marihuane – Durban Poison bi si zlahka zaslužila, da “nosi krono”, saj gre za eno najbolj iskanih sativ, kar jih premore tržišče. Njena intenzivnost zagotavlja optimističen čas, poln smeha. Ta afriški sorta, iz pristaniškega mesta Durban, zna dobro preživeti in se ne sramuje pokazati vseh svojih lastnosti.

Vrste marihuane - Durban Poison
Vrste marihuane – Durban Poison, kraljica med sativami in ena izmed najbolj iskanih.

Poreklo vrste marihuane – Durban Poison

Durban Poison je 100% sativa, ki je skozi leta pridobila in ohranila svojo popularnost. Durban Poison je prvotno odkril ameriški aktivist in jo, v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, odnesel v Združene države Amerike. Ta sorta poskrbi za močno energično raven, ki vam bo zagotovila, da boste veliko lažje preživeli tudi dneve, ko boste morali opraviti obilico nalog. Znana je po izjemni sladkosti, zaradi česar poskrbi za dišečo in aromatično izkušnjo.

[btn text=”Hiter nakup semen Durban Poison na Semena.si” borderradius=”6px” link=”https://www.semena.si/semena-konoplje/durban-poison” tcolor=”#ffffff” bcolor=”#81d742″ bordercolor=”#000000″ thovercolor=”#000000″]

Ta “landrace” sorta, s potencialno visoko vsebnostjo THC in nizko vsebnostjo CBD, nima veliko skupnega z drugimi čistimi sortami. Ena od njenih bolj poznanih lastnosti je, da je, kot nalašč za ohranjanja fokusa, zato je koristno “orodje” za tiste, ki trpijo zaradi izčrpavajočih simptomov ADD ali ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder*).

Učinki vrste marihuane – Durban Poison

Durban Poison je spodbujevalec razpoloženja in alternativa, ki lahko odlično zamenja vašo jutranjo kavo, brez strahu pred kofeinskimi motnjami. Če vam zjutraj primanjkuje energije in potrebujete nekaj, da vas malo potisne, da bi lažje vstali, je Durban Poison prava izbira za vas.

Durban Poison zagotavlja močan cerebralni vpliv, ki je tako poživljajoč, kakor tudi navdihujoč. Vzdržuje razpoloženje in vodi v ustvarjalne izbruhe, zaradi česar je odličen spremljevalec za tiste, ki delajo na umetniškem področju. Evforija, ki jo zagotavlja, je spodbudna. Ta sorta lahko v vas spodbudi željo po raziskovanju, pa naj bo to na prostem ali v katerem drugem okolju. Poskrbi lahko tudi nenadno radovednost o stvareh, ki vas obkrožajo in vam zagotovi bistro glavo, njen učinek pa lahko traja tudi nekaj ur.

Arome sorte Durban Poison

Ta sorta ima očiten in močan vonj. Sladkost v njeni aromi je tista, ki jo odlikuje in opozarja na njeno prisotnost. Lahko pa v vonju opazimo tudi zemeljski podtone, s pridihom začimb, ki razbijejo sladkost.

Okus

Ko se dim Durban Poison širi po pljučih, se pojavi tudi okus po borovcih in aroma zemlje, pomešana z zeliščno noto. V ustih ostane prijeten okus, s priokusom po citrusih, ki se še nekaj časa drži jezika.

Neželeni učinki

Durban Poison je močna sativa, zato morda to ni najboljša pred raznimi družinskimi srečanji. To pa seveda samo, če menite, da je nekontroliran smeh, neželen stranski učinek. Kot je običajno tudi pri mnogih drugih sortah, se lahko pojavi občutek suhih ust in oči ter občutek dehidracije. Ob teh učinkov, lahko Durban Poison občasno povzroči, da se uporabnik počuti rahlo nestrpen in paranoičen, kar pa lahko povzroči tudi rahel glavobol.

Medicinska uporaba

Da, to je še en slavni zdravilec. Uporaba Durban Poison je uspešen način zdravljenja spreminja razpoloženja. Njegova sposobnost je tudi, da ustvari občutek sreče. Depresija in tesnoba sta stanji, ki naj bi se izboljšala zaradi redne uporabe te, zelo posebne sorte.

Zaradi dejstva, da v telo prinaša pozitivno energijo, je Durban Poison odličen pri omejevanju stresnih stopenj, povezanih z nezdravim življenjskim slogom. Uporabnike osvobodi nesrečnih in negativnih misli ter jih sprošča, ne da bi povzročil zaspanost, brezbrižnost, počasnost in lenobo. Uspešno zdravi tudi slabost, zaradi česar je ta sorta postala ključno orožje v boju proti raku. Bolniki z rakom, zaradi kemičnih zdravil, obsevanj in kemoterapija, pogosto doživijo pomanjkanje apetita. Durban Poison lahko tako pomaga pri obnovi apetita ter odpravi slabosti in migrene.

Vrste marihuane - Durban Poison
Sorta Durban Poison odlično uspeva na prostem.

Gojenje

Ta visoka sativa najbolje uspeva zunaj, kjer tudi doseže najvišji možni donos. Durban Poison je všeč sonce. Bolj, kot je sončno, bolje se počuti, lahko pa raste in cveti tudi v rahlo hladnejših okoljih. Najboljši pridelek ta afriška sorta doseže, ko raste v toplih in sončnih podnebjih. Tudi za gojenje je relativno lahka, saj je odporna na številne običajne plesni in škodljivce. Če mu damo veliko prostora za rast, bo Durban Poison razširil svoje korenine in se tudi spodobno “opremil”.

[btn text=”Hiter nakup semen Durban Poison na Semena.si” borderradius=”6px” link=”https://www.semena.si/semena-konoplje/durban-poison” tcolor=”#ffffff” bcolor=”#81d742″ bordercolor=”#000000″ thovercolor=”#000000″]

Čas cvetenja

V zaprtih prostorih

Durban Poison, če se odločite za gojenje v zaprtem prostoru, najbolje uspeva v hidroponskih okoljih. Vzgoja te 100% sative traja v povprečju 9 tednov, prinaša pa približno 370g pridelka na kvadratni meter.

Na prostem

Ta rastlina ima rada svoj prostor na prostem. Durban Poison lahko zraste 230cm v višino in proizvede povprečno 450g pridelka na rastlino. Za žetev in spravilo je običajno pripravljena približno konec septembra ali takoj v začetku oktobra.

S tem je opis vrste marihuane Durban Poison zaključen, v kolikor pa želite prebrati še katerega izmed ostalih opisov, pa vas vabimo, da prebrskate še po naših ostalih opisih vrst marihuane.

Semena konoplje

Spletna trgovina s konopljinimi semeni

Nedavno ogledani izdelki

Scroll to Top