Konopljina semena, konopljino olje, zdrava olja

Košarica

Vrste marihuane – Himalaya Gold, sorta, ki poskrbi za popolno sprostitev

Vrste marihuane – Himalaya Gold, sorta, ki poskrbi za popolno sprostitev

Opis vrste marihuane – Himalaya Gold

Veliko ljudi je skozi zgodovino raziskovalo himalajsko regijo. Med tistimi, ki pa so to storili v sodobnem času, so nekateri s seboj prinesli tisto, kar je (v svetu kanabisa) enakovredno zlatu. In prav vsa ta potovanja so pripeljala do tega, da je ljudem na voljo nekaj, kar lahko uporabijo za popolno sprostitev. In tako smo prišli do vrste marihuane – Himalaya Gold.

Korenine sorte izhajajo iz dveh landrace-ov – Nepalese in North Indian.

Nepalese je sativa. Tudi kar zadeva strukturo rastlin, je vsekakor videti kot sativa. Toda učinki, ki jih prinaša, so bolj podobni učinkom, ki jih ponuja Indica. North Indian namreč raste v regiji Kašmir in je čista Indica.

Kot pričakovano, imajo tako potomci teh dveh sort, dominantno lastnosti Indice.

[btn text=”Hiter nakup semen Himalaya Gold na Semena.si” borderradius=”6px” link=”https://www.semena.si/semena-konoplje/himalaya-gold” tcolor=”#ffffff” bcolor=”#81d742″ bordercolor=”#000000″ thovercolor=”#000000″]

Učinki

Vrste marihuane - Himalaya Gold
Vrste marihuane – Himalaya Gold

Poznavalci konoplje so iz Himalaje prinesli “zlato” v obliki rastlin. Zato imamo zdaj dostop do njih in lahko uživamo ugodnosti enega od njegovih potomcev. Himalaya Gold ni le vizualno privlačna, ampak prinaša tudi edinstvene učinke, na način, ki ga želijo uporabniki. Glede na svoje učinke, sorta spada med močnejše, zato morajo uporabniki paziti, kaj si želijo. Prekomerna uporaba lahko namreč povzroči neželene posledice, medtem pa uporaba v zmernih količinah, prinaša izkušnjo, ki je povsem drugačna od drugih.

Na začetku Himalaya Gold ne ne povzroči intenzivnega učinka. Namesto tega deluje počasi in enakomerno. Uporabnik se počuti nežno povzdignjen, v glavo pa se mu vtisne nek nov občutek sreče. Le ta postopoma narašča, vse dokler se ne počutimo povsem evforično.

Himalajska regija je ostra in brutalna. Povzroča, da se ljudje tam otrpnejo, nezaščiteni pa tam lahko umrejo. Himalaya Gold pa, kljub temu, da prihaja od tam, deluje precej bolj prijazno. Namesto močnega duševnega učinka, večini uporabnikom zbistri glavo.

Tudi, ko se učinek prične spuščati navzdol po telesu, prevzamejo vlogo močnejši učinki indice. Uporabniki se počutijo bolj sproščeni in lahko postanejo zaspani, še preden mine ena ura. V večini primerov vpliv na telo ni tako močan, da bi povzročil couch-lock.

Na splošno se vsi, ki uporabljajo Himalaya Gold, strinjajo, da je to ena najboljših sort za sprostitev.

Arome vrste marihuane Himalaya Gold

Himalaya Gold ima prijeten vonj. Ta je sladek, s pridihom kave, ki ga boste zagotovo opazili.

Okus

Že od prvega daha, v grlu začutimo pikanten občutek, spremlja pa ga okus mešanice zelenega čaja, spominja pa na okus po borovcih. prijetnega okusa.

Neželeni učinki

Uporabniki se morajo zavedati, da lahko uporaba marihuane, povzroči tudi neželene učinke. V primeru, da Himalaya Gold povzroči motnje, kljub temu ne povzročajo dolgoročne škode. Pri nekaterih uporabnikih se lahko pojavijo suha usta in oči.

Takoj na začetku se lahko pri nekaterih pojavi tudi omotica. Na nek način je učinek podoben tistemu, kar ste ga doživeli med vožnjo z dvigalom. Nekateri lahko imajo tudi blag glavobol, v redkih primerih pa obstajajo tudi poročila, da se nekateri počutijo paranoične.

Takšni simptomi se verjetno ne bodo pojavili, toda ko se to zgodi, se običajno pojavijo zaradi prekomerne uporabe. Himalaya Gold je ena od nežnejših, a močnejših sort. Vendar pa je lahko nepopustljiva, če uporabniki z njo pretiravajo, podobno, kot se to lahko zgodi pri kateri koli drugi sorti.

Medicinska raba vrste marihuane – Himalaya Gold

Himalaya Gold lahko prinese izjemno sproščujočo izkušnjo, ki ji sledi občutek zaspanosti. To je le ena od njenih vrhunskih zdravstvenih lastnosti, ki pomagati ljudem do kakovostnega spanca.

Ob tem, da pomaga ljudem, da se sprostijo, spreminja tudi razpoloženje, zaradi česar se nekateri uporabniki počutijo povzdignjene, srečne in evforične. Zato je Himalaya Gold koristna tudi pri lajšanju stresa.

Gojenje

Vrste marihuane - Himalaya Gold
Vrste marihuane – Himalaya Gold iz Green House Seed* Company

Tako kot druge vrste marihuane (npr. Somango, Mataro Blue…), tudi Himalaya Gold najbolje uspeva v sončnem okolju. Zaradi svojih prednikov iz hladnih regij, pa lahko prenaša tudi hladnejše podnebje. Ne samo, da dobro uspeva na prostem, odlično uspeva tudi v zaprtih prostorih in rastlinjakih.

Sicer jo lahko uspešno gojijo tudi pridelovalci brez izkušenj, se bodo le ti še vedno morali naučiti nekaj stvari. Ena od teh je zgodnje obrezovanje, zlasti v zaprtih prostorih. Najboljši način za dosego hitre rasti, je uporaba “hidroponike”. Prav tako bo kombinacija z metodo Screen of Green, zagotovila višji donos.

Čas cvetenja

V zaprtih prostorih

Himalaya Gold lahko v zaprtih prostorih zraste do 150cm višine. Zato morajo pridelovalcev kontrolirati njeno višino, saj so omejeni s standardno velikostjo šotora. Ob skrbnem ravnanju, se lahko njena faza cvetenja začne že v 8. tednu, pridelek pa je približno 600g vršičkov ma m2.

Na prostem

V kolikor ji pustimo, da raste divje in prosto, lahko ta rastlina marihuane doseže višino skoraj 3 metre. Čas cvetenja je precej zgoden in se prične v tretjem ali četrtem tednu septembra. Kar zadeva njen donos na prostem, bodite pripravljeni na obilen pridelek, ki je lahko 1500g na rastlino.

[btn text=”Hiter nakup semen Himalaya Gold na Semena.si” borderradius=”6px” link=”https://www.semena.si/semena-konoplje/himalaya-gold” tcolor=”#ffffff” bcolor=”#81d742″ bordercolor=”#000000″ thovercolor=”#000000″]

 

Semena konoplje

Spletna trgovina s konopljinimi semeni

Nedavno ogledani izdelki

Scroll to Top